«Huo! Vă îmbogăţiţi pe spinarea noastră»

Ultima actualizare:

    Petrom a scumpit  carburanţii pe 3 mai,  pentru a şasea oară  în acest an
Petrom a scumpit carburanţii pe 3 mai, pentru a şasea oară în acest an

Preţul carburanţilor creşte de la o zi la alta şi a „sărit" de 6 lei, iar pesimiştii spun că va ajunge la 7 lei un litru de benzină, până la sfârşitul anului. Normal că OMV Petrom se poate lauda cu un profit record în primele trei luni ale anului, realizat pe spatele şoferilor.

La mai puţin de o săptămână de la ultima scumpire, cu 6 bani/litru, OMV Petrom anunţă, cu tupeu, profit record pentru primele trei luni din acest an: 1,38 de miliarde de lei.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, este o creştere cu 65%. Nu e pentru prima dată când austriecii de la OMV realizează venituri uriaşe pe spatele românilor. În 2011, aceeaşi companie a oţinut cel mai mare profit istoric din România: 887 milioane de euro.

Vineri, 3 mai, Petrom a dat startul unei noi serii de scumpiri pe piaţa carburanţilor, a şasea din acest an. Astfel, un litru de Motorină Standard costă acum cu şase bani mai mult şi a depăşit pragul psihologic de 6 lei, ajungând la 6,01 lei.

De asemenea, Benzina Standard 95 costă 5,89 de lei, faţă de 5,83 de lei înainte de majorare. La staţiile OMV, benzina MaxxMotion 95 costă 5,93 lei, iar sortimentul MaxxMotion 100 costă 6,57 lei.

Pentru cei cu maşinile pe motorină, sortimentele OMV Diesel şi OMV MaxxMotion Diesel costă 5,9 lei, respectiv 6,05 lei. Un litru de Motorină Standard costă 5,80 lei, iar un litru de Motorină Extra costă 6,00 lei.

„Nu se mai satură! Vor să ia pielea de pe noi. Nu ştiu cum o să ne mai descurcăm cu preţurile astea. O să-mi vând maşina dacă benzina ajunge la 7 lei. Chiar n-o să-mi mai permit să alimentez", se plânge bucureşteanu Mihai Ciucă.

simeon stalpnicul png

«Benzina va ajunge 7 lei pe litru»

Ion Tache, reprezentatul benzinarilor particulari, crede că scumpirile nu se vor opri aici. "Până la sfârşitul lui 2012 o să avem surpriza să vedem că benzina şi motorina ajung la 7 lei/litru!De ce? Dacă luăm în calcul creşterea euro în raport cu leul, în cazul în care BNR nu reuşeşte să ţină în frâu moneda europeană, dar şi instabilitatea ca urmare a schimbării guvernului, desigur, scumpirea carburanţilor devine o certitudine", a declarat, pentru Click!, Ion Tache.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net