I-au cusut braţul şi i-au reparat şi tatuajul

Ultima actualizare:

    În ciuda accidentului suferit, Costel Blănaru se consideră norocos: tatuajul de pe braţul stâng a fost refăcut cu minuţiozitateFoto: Adevarul
În ciuda accidentului suferit, Costel Blănaru se consideră norocos: tatuajul de pe braţul stâng a fost refăcut cu minuţiozitateFoto: Adevarul

Operaţie complicată la un mic spital din provincie. O echipă de chirurgi a reuşit să salveze de la amputare braţul unui pacient care suferise un accident grav. Doctorii au refăcut osul, muşchii şi ligamentele, apoi au reconstruit şi tatuajul.

Un vasluian a fost lovit de ghinion săptămâna trecută. Costel Blănaru (39 ani), din localitatea Cetăţuia, a fost victima unui accident rutier, pe 14 mai. Maşina pe care o conducea s-a răsturnat, iar mâna stângă i-a fost strivită. Blănaru a ajuns seara la Spitalul Bârlad cu mâna ruptă în trei locuri, muşchii smulşi şi cotul zdrobit, fiind la un pas să-i fie amputat braţul. 

Pacientul a intrat în sala de operaţie la ora 22.00, iar intervenţia s-a încheiat după ora 3.00.

Patru medici au cooperat la această intervenţie: Vasile Cojocari şi Vladislav Afteni - chirurgi ortopezi, Oleg Tacu - chirurg plastician şi Veciaslav Galiţ - anestezist. Doi dintre ei au fost chemaţi la spital de acasă.

„Am fost conştient tot timpul. Mâna stângă îmi atârna cu muşchii desfăcuţi”, a povestit, pentru „Adevărul“, Blănaru. „Mi-am zis că voi rămâne infirm, că toate planurile s-au spulberat. Muncesc în Olanda, am strâns bani să-mi fac o casă, o familie. Când m-am trezit, după operaţie, şi am văzut mâna pusă la loc nu-mi venea să cred. Pot să mişc degetele, chiar mi s-a recomandat să fac asta. Doctorii mi-au refăcut până şi tatuajul”.

Chirurgul Vasile Cojocari a explicat: „Va urma cel puţin o intervenţie chirurgicală pentru fixarea oaselor şi trebuie revăzut nervul radial. Pacientul are o pareză, nu poate să ducă palma în sus. E devreme să ne pronunţăm cât va dura recuperarea”.

Oleg Tacu, chirurgul-microscop


    Foto: Adevarul
Foto: Adevarul

Reconstrucţia nervilor şi a muşchilor distruşi a fost efectuată de Oleg Tacu, singurul chirurg plastician de la Spitalul Bârlad. Medicul are o acuitate vizuală ieşită din comun şi reuşeşte să sutureze muşchi, ligamente şi nervi fără microscop. Controalele oftalmologice au stabilit că Oleg are acuitate vizuală de 1.5, faţă de 1.0, cât au oamenii cu vedere bună. Panoul oftalmologic poate fi citit, normal, de la şase metri. Tacu distinge literele cele mai mici de la 11 metri. 

Citeşte mai multe amănunte pe Adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net