I-a înnebunit căldura! Cazurile de persoane agresate s-au înmulțit

Ultima actualizare:
Imagine de la capturarea agresorului din Capitală
Imagine de la capturarea agresorului din Capitală

Îţi este teamă să mergi pe stradă, pentru că un nebun te-ar putea ataca. Iar cazurile când persoane nevinovate au fost bătute, înjunghiate sau chiar împuşcate s-au înmulţit în ultima perioadă.

Un nou eveniment a avut loc luni, 8 iulie, când o femeie a fost snopită în bătaie de un bărbat nervos. Căldura ar fi unul dintre motivele pentru care unii devin agresivi cu oricine le iese în cale. 

8 iulie. Un bărbat din Bucureşti, supărat că a pierdut la jocurile de noroc, a distrus, ieri, aparatul electronic şi i-a luat la bătaie pe toţi cei care i-au ieşit în cale. A ieşit nervos din sala aflată pe Bd. Corneliu Coposu şi a început să împartă pumni şi picioare. O femeie de 51 de ani a ajuns la spital. ”Nervos că a pierdut la jocurile de noroc, un bărbat de 40 de ani a snopit în bătaie un trecător şi a agresat mai multe persoane. În Piaţa Unirii, o femeie i-a căzut victimă. Agresorul a lovit-o până când s-a prăbuşit pe trotuar. Câţiva trecători au strigat după ajutor, dar au fost ameninţaţi sau chiar loviţi de scandalagiu”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Locale. Suspectul a fost găsit, pe baza descrierii martorilor, dar a refuzat să se legitimeze şi a sărit să-i lovească pe oamenii legii. Ca să-l poată încătuşa, aceştia au folosit substanţe lacrimogene, după care l-au predat colegilor de la Secţia 10. Iar cazurile curg! 

  • 3 iulie. Ionel Boldea, de 33 de ani, a ucis în bătaie doi oameni şi a rănit alte patru persoane. Primele victime au fost două persoane în vârstă, în localitatea Făget. Victima de sex masculin a decedat, iar soţia sa a suferit leziuni grave, dar a murit după două zile. După ce i-a atacat pe soţi, agresorul a părăsit oraşul cu o bicicletă până în satul Teremeşti, unde s-a întâlnit cu o femeie, pe care a lovit-o cu pumnii şi cu un băţ, până când a căzut la pământ. În drumul său a mai atacat alte două persoane.
  • 2 iulie. Florin Glodeanu, un afacerist din Târgu Jiu, a fost bătut cu bestialitate în plină stradă, cu o rangă de fier. Ieri, unul dintre agresori a fost prins de poliţişti în trafic. Este vorba de un bărbat de 26 de ani, din judeţul Hunedoara, informează Mediafax.


    Imagine de la capturarea agresorului din Capitală
Imagine de la capturarea agresorului din Capitală
  • 24 iunie. Cătălin Plăiaşu, un om de afaceri de 48 de ani din Curtea de Argeş, a ajuns în comă la spital, după ce a fost bătut crunt ca urmare a unei şicanări în trafic. În comuna Merişani, un BMW în care se aflau doi cetăţeni de etnie romă a oprit brusc în faţa lui. Aceştia au coborât şi l-au lovit cu pumnii în faţă. Năucită de lovituri, victima s-a lovit cu capul de asfalt, suferind un traumatism cranio-cerebral şi intrând în comă. A murit pe patul de spital pe 1 iulie. 
  • 8 iunie. În zona Moşilor, din Bucureşti, un individ a scos pistolul şi a tras în cine a nimerit. Victimă i-a căzut un bătrân de 85 de ani. A fost împuşcat de trei ori, inclusiv în cap. Omul a fost dus la spital. În acea zi, în oraşul ilfovean Voluntari, un bărbat s-a luat la ceartă cu trei persoane în faţa casei sale. A scos pistolul airsoft şi le-a împuşcat.  

Şi se pare că pentru manifestările violente ar fi de vină căldura. Temperaturile crescute au un impact negativ asupra corpului, dar şi asupra psihicului, avertizează specialiştii. În perioadele caniculare, mai ales dacă şi nivelul de umiditate este mare, mulţi manifestă comportamente mai agresive şi mai violente decât în mod obişnuit. De altfel, o statistică realizată în SUA arată că vara creşte rata criminalităţii cu 2,6% comparativ cu celelalte anotimpuri.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net