Ia resturile din gunoi şi face obiecte noi!

Ultima actualizare:

    Bogdan Stoica a transformat genţile uzate în suporturi pentru ghivecele cu floriFoto: "Adevărul"
Bogdan Stoica a transformat genţile uzate în suporturi pentru ghivecele cu floriFoto: "Adevărul"

Ferestre şi valize vechi, genţi ponosite, rame de tablouri şi chiar capace de ventilatoare industriale se transformă, cu muncă şi imaginaţie, în obiecte noi şi utile. E pasiunea lui Bogdan Stoica, fotograf şi jurnalist, care îşi foloseşte din plin creativitatea pentru a realiza decoraţiuni remarcabile.

Ploieşteanul Bogdan Stoica, cunoscut de mulţi pentru postările neconvenţionale de pe blogul său, şi-a descoperit cu câţiva ani în urmă o nouă pasiune: “upcycling”, adică transformarea unor obiecte vechi în unele utile şi cu valoare artistică. Astfel, o fereastră de o sută de ani poate deveni o masă de cafea, iar un capac industrial se poate transforma într-un scaun. „Microbul m-a prins acum doi ani, când am renovat căsuţa de vară a fiicei mele, care se transforma dintr-o copiliţă într-o adolescentă”, zâmbeşte Bogdan Stoica. “Am fost silit să fiu creativ şi am descoperit ce poţi face cu o chitară spartă sau cu un radio vechi. Mi-a plăcut la nebunie“, îşi aminteşte el.

Rame de tablori şi de ferestre, pe post de oglinzi
Rame de tablori şi de ferestre, pe post de oglinzi

A fost începutul unei aventuri care s-a materializat în sute de obiecte care au năpădit magazia de murături a mamei lui Bogdan şi o parte din curtea casei. Obiectele provin din case unde se face curăţenie generală, iar unele sunt dăruite de proprietari, pentru că oricum le aruncau la gunoi. “Găsesc obiecte pe care este inscripţionat ceva şi nu mă las până nu descopăr ce înseamnă. Sunt nişte istorii formidabile despre oameni, branduri, obiceiuri despre care nu ştiam nimic“, mai spune Bogdan.

Obiectele, aflate în stare jalnică, sunt mai întâi curăţate şi degresate, apoi urmează etapa vopsirii, a reparaţiilor şi a îmbinărilor. Bogdan apelează la imaginaţie sau la fimuleţele de pe internet, mai ales că, în America, transformarea obiectelor vechi e în mare vogă. „Este incredibil când din mâinile tale iese un obiect de mobilier pe care îl vezi doar prin filme sau într-o cafenea boemă din cine ştie ce ţară”, se entuziasmează ploieşteanul. 

Fotograful dăruieşte multe dintre obiectele lucrate, iar pe altele le vinde online, la preţuri care să acopere banii daţi pe cutii şi valize, scaune şi ferestre, şuruburi, lacuri, vopsele şi scule. Pe site-ul său, bogdanstoica.ro, sunt multe exemple, însoţite de fotografii, care arată transformarea obiectelor.

Vezi articolul complet şi mai multe imagini spectaculoase pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net