Iarăși ne umblă la pensii! În 2019, vor să facă schimbări la Pilonul II

Ultima actualizare:

    Contribuția la Pilonul II de pensii a scăzut cu până la 12% în luna ianuarie
Contribuția la Pilonul II de pensii a scăzut cu până la 12% în luna ianuarie

Românii care contribuie la Pilonul II de pensii s-au trezit cu mai puţini bani în cont, în luna ianuarie, ca efect al revoluţiei fiscale. Și asta nu este tot! Premierul a anunțat că se pregătesc schimbări pentru Pilonul II de pensii, din 2019.

Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici anunţă că sistemul pensiilor private se va schimba, scrie adevarul.ro. Urmează ca, din 2019, să existe o nouă lege, iar contribuabilii vor putea opta pentru mutarea contribuţiei de la Pilonul II la Pilonul I.

”Ce se va întâmpla cu Pilonul II de pensii? Acesta va exista în continuare, iar începând de anul viitor vom propune un pachet prin care să ne asigurăm că nici o pensie nu va scădea pentru cei care optează şi pentru o contribuţie privată la pensie”, a declarat Dăncilă, în plenul Camerei Deputaţilor, scrie adevarul.ro.

Premierul a adăugat: ”Se lucrează la un pachet privind Pilonul II de pensii. Nu vă pot mai multe detalii. O să discut cu ministrul muncii, după ce acest pachet va fi gata vom vorbi, pentru că nu vreau să venim cu un punct de vedere şi pe urmă să îl schimbăm”.  

Totodată, ministrul Eugen Teodorovici a anunţat că va fi introdus un mecanism care să îi stimuleze pe contribuabili să îşi mute contribuţia vărsată la Pilonul II, privat, către Pilonul I, de stat.  

”Putem să găsim şi un mecanism de a stimula trecerea opţională de la Pilonul II la Pilonul I. Va fi un stimul pentru a muta contribuţia deja stabilită pentru Pilonul II la Pilonul I”, a declarat Teodorovici în Parlament.   

Teorodovici a precizat că analizează oferirea unui randament minim la Pilonul I, dar şi informarea clienţilor într-un mod similar celui în care sunt informaţi actualii contributori la Pilonul II, scrie adevarul.ro.  

Întrebat de ce este nevoie de o astfel de schimbare, Teodorovici a spus că „este o schimbare normală”.  

Românii care contribuie la Pilonul II de pensii s-au trezit cu mai puţini bani în cont, în luna ianuarie, ca efect al revoluţiei fiscale. În luna martie, românii au putut vedea sumele pentru luna ianuarie virate în contul de pensii private, adică cele calculate pentru prima dată după revoluţia fiscală. Surpriza a venit pentru ei când s-au trezit cu mult mai puţini bani decât contribuiau înainte, deşi salariul lor brut a fost crescut cu 20%. ”Contribuţia la Pilonul II de pensii diferă foarte mult între lunile noiembrie/decembrie 2017 şi ianuarie 2018. Concret, remarcăm diferenţe notabile pe o scară procentuală între 4 şi 12%”, atrage atenţia Mara Calista, deputat PNL, citată de adevarul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
talie de femeie  foto   Shutterstock jpg
ceai rozmarin jpg
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net