Iarna a paralizat traficul feroviar. Peste 500 de călători, afectaţi

Ultima actualizare:

    Trenurile au staţionat din cauza crengilor căzute şi a stratului de zăpadăfoto: CFR Infrastructură
Trenurile au staţionat din cauza crengilor căzute şi a stratului de zăpadăfoto: CFR Infrastructură

Răbufnirea iernii a adus nu doar un peisaj de basm, ci şi probleme mari pe calea ferată. Centrul Infotrafic anunţă că, duminică dimineaţă, au fost mai multe probleme în traficul feroviar de pe raza Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Timişoara, fiind afectate trei trenuri cu peste 360 de călători. Incidente s-au înregistrat şi în judeţul Arad.

Astfel, între staţiile CF Topleţ şi Valea Cernei, în judeţul Caraş-Severin, a fost oprit un tren cu două sute de călători, după ce mai multe crengi de copac au căzut peste firul de înaltă tensiune şi l-au rupt. De asemenea, din cauza lipsei de tensiune în reţeaua de contact, a fost oprită circulaţia feroviară pe magistrala 200, între staţiile CF Vărădia şi Zam, în judeţul Arad, fiind afectate două trenuri cu peste 160 de călători. CFR a anunţat că cele mai mari probleme în circulaţie au fost şi sunt înregistrate pe raza regionalelor Craiova şi Timişoara.

Angajaţii de la CFR au îndepărtat zăpada cu lopeţile
Angajaţii de la CFR au îndepărtat zăpada cu lopeţile

Echipele de intervenţie acţionează în teren pe patru secţii de cale ferată pentru remedierea deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică, din cauza copacilor căzuţi pe calea ferată. În jurul prânzului, se mai înregistrau probleme în cazul a 11 garnituri care staţionau pe traseu. 

”Din cauza lipsei de tensiune în reţeaua de contact, circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 202 Târgu Jiu – Filiaşi este întreruptă. Din acest motiv, trenul InterRegio 1822, care se deplasează pe relaţia Arad - Bucureşti Nord, este oprit în linie curentă între staţiile CF Budieni şi Copăcioasa, în judeţul Gorj”, a transmis, duminică dimineaţă, Centrul Infotrafic.

Unde sunt probleme pe calea ferată

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a anunţat că traficul feroviar este adaptat la condiţiile meteo nefavorabile înregistrate pe raza judeţelor aflate sub cod portocaliu şi cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite. Cele mai mari probleme în circulaţie  sunt înregistrate pe raza regionalelor Craiova şi Timişoara. Echipele de intervenţie acţionează în teren pe patru secţii de cale ferată pentru remedierea deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică, din cauza copacilor căzuţi pe calea ferată.

Sunt afectate trenurile IR 1822/1821 Arad – Bucureşti Nord (retur), IR 1654 Vatra Dornei – Bucureşti Nord şi IR 1696/1695 Timişoara Nord – Bucureşti Nord (retur).

Traficul feroviar s-a desfăşurat cu dificultate în acest weekend
Traficul feroviar s-a desfăşurat cu dificultate în acest weekend

Trenul IR 473-2, care se deplasează pe relaţia Curtici – Bucureşti (aproximativ 60 de călători) staţionează aproape de staţia CF Vărădia. Trenul IR 472-1, care se deplasează pe relaţia Bucureşti – Budapesta (aproximativ 100 de călători) este oprit în staţia CF Zam.

De asemenea, din cauza vremii nefavorabile, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost închisă circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 922 Vasiova – Reşiţa, în judeţul Caraş-Severin.

Polişiştii precizează că nu sunt anunţate porturi sau aeroporturi închise.

Citeşte şi:

Trenuri de vis pe şinele din România

Nu plecați la drum lung! 37 de trenuri au fost anulate

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net