Iarna şi-a umflat muşchii. Ninsori, polei şi vânt puternic

Ultima actualizare:

    Drumurile alunecoase  au provocat accidente
Drumurile alunecoase au provocat accidente

Administraţia Naţională de Meteorologie a prezentat informarea de vreme rea şi anunţă ninsori, polei şi vânt puternic până astăzi, la ora 10.00. Aceste fenomene vizează mai ales sud-estul ţării. Au fost luate măsuri pentru siguranţa traficului feroviar, iar poliţiştii verifică dacă şoferii circulă cu anvelope de iarnă.

Frig pătrunzător, ploaie îngheţată, fulgi de zăpadă şi polei! Potrivit prognozei de specialitate, în sud-estul României au căzut precipitaţii sub formă de ploaie, iar pe alocuri au fost depuneri de polei pe şosele, mai ales în Bărăgan şi în sud-estul Moldovei, transmite Agerpres. În Carpaţii de Curbură, în Carpaţii Meridionali, în restul Munteniei şi al Moldovei va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul a suflat cu forţă în mai multe zone: sudul Banatului, jumătatea de est a Munteniei,  Dobrogea şi la munte, cu viteze mai mari pe litoral, unde rafalele au depăşit temporar 55 - 65 km/h. 

Restricţii de viteză pe calea ferată

Ninsoarea şi zăpada viscolită au provocat probleme pe calea ferată. Au apărut situaţii cu macazuri îngheţate, dar şi cu trenuri care s-au defectat pe traseu. Pe Magistrala 800 Bucureşti - Constanţa au fost impuse ieri restricţii de viteză. Reprezentanţii CFR Infrastructură au anunţat că se circula în condiţii de iarnă. Între Brăneşti şi Fundulea au fost instituite restricţii de circulaţie de 50 km/oră. Trenurile au rulat cu viteză redusă şi pe segmentul Săruleşti - Fundulea, din cauza zăpezii viscolite. Pe Magistrala 900 Bucureşti – Craiova – Timişoara, căderile de zăpadă au provocat, de asemenea, probleme. 

Stâlp de electricitate rupt în două

Trenurile au circulat cu viteză  redusă pe anumite porţiuni
Trenurile au circulat cu viteză redusă pe anumite porţiuni

Drumurile alunecoase au provocat accidente rutiere. Ieri, în Câmpulung Muscel, o maşină de gunoi a intrat într-un stâlp de electricitate. În urma impactului, stâlpul a fost rupt în două. „Au intervenit pompierii cu o autospecială şi cu un echipaj SMURD. În maşină se aflau trei persoane, care n-au necesitat îngrijiri medicale”, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net