Iată cele mai scumpe coșuri de gunoi din România. Localnicii spun că investiţia a fost făcută „fără cap”

Ultima actualizare:

Peste 1,2 milioane de lei a cheltuit Primăria Constanţa pentru achiziţionarea a 400 de coşuri de gunoi pe care apoi le-a amplasat în zone în care existau deja alte coşuri. Localnicii spun că investiţia a fost făcută „fără cap”.

Epopeea coşurilor de gunoi, achiziţionate de Primăria Constanţa, continuă. Cele mai scumpe 400 de coşuri din România (peste 3.000 de lei/bucata) au fost amplasate fără nici o logică în municipiu şi în staţiunea Mamaia, spre nemulţumirea locuitorilor, scrie adevarul.ro. 

În Piaţa Ovidiu din Constanţa, administraţia locală a amplasat zeci de coşuri de gunoi chiar lângă cele existente deja, care nu dădeau semne de uzură. Astfel, s-a ajuns ca pe o alee de 30 de metri, paralelă cu o latură a Muzeului de Istorie şi Arheologie, să fie cinci coşuri de gunoi (două vechi şi trei noi).  Şi în staţiunea Mamaia au fost instalate, cu câteva săptămâni înainte de finalul sezonului estival, o mulţime de coşuri de gunoi, din lotul achiziţionat cu 1,2 milioane de lei (fără TVA). Acestea au fost puse chiar lângă cele existente, din beton, care, spun oamenii, nu dădeau semne că trebuie înlocuite şi care se încadrau în peisajul gândit pentru mobilierul zonei de promenadă (şi băncile sunt prinse tot în beton). Nemulţumirea constănţenilor este mare deoarece în Mamaia aceste coşuri sunt utile doar trei luni pe an, în rest, staţiunea este goală. În schimb, în foarte multe zone din oraşul Constanţa nu sunt coşuri de gunoi.

5 coșuri pe o alee de 30 metri

În urmă cu trei ani, în octombrie 2018, Primăria Constanţa a mai cumpărat 3.000 de coşuri de gunoi care au fost montate în parcurile din oraş, pe aleile de promenadă şi în cartiere. Pe reţelele sociale este plin de comentarii prin care constănţenii îşi arată nemulţumirea cu privire la priorităţile administraţiei locale. Oamenii arată că, dacă tot au cheltuit această sumă pe coşuri de gunoi scumpe, primăria putea avea în vedere zone precum bulevardul Lăpuşneanu unde, între Dacia şi City Mall, „de-abia dacă sunt două coşuri, şi acelea sparte”.

Referitor la situaţia creată în Mamaia şi zona peninsulară a oraşului, unde coşurile noi sunt puse alături de cele existente deja, administraţia spune că „este o situaţie provizorie, coşurile vechi vor fi ridicate, verificate, reparate unde este cazul şi se poate, multe sunt sparte sau au cuva metalică ruginită în partea inferioară, multe chiar nu mai au fund. Coşurile de capacitate mare se amplasează în zonele intens circulate, cele mici care pot fi refolosite, vor fi reamplasate pe alei unde nu erau coşuri”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net