Iată cum va fi vremea săptămâna aceasta!

Ultima actualizare:

    Săptămâna aceasta vor fi până la 38 de grade, la umbră
Săptămâna aceasta vor fi până la 38 de grade, la umbră

Gata cu ploile! De astăzi arșița își face prezența în toată țara. Vor fi maxime de până la 38 de grade Celsius, la umbră.

Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară după-amiaza local în vest și izolat în centru și sud-vest, unde și indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși ușor pragul critic de 80.

Astăzi

Cerul va fi mai mult senin și doar după-amiaza, în zona montană înaltă din masivele sudice, cu totul izolat, vor fi posibile ploi trecătoare.

Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26...28 de grade pe litoral și 36...37 de grade în Banat și Crișana, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 12 și 22 de grade.

În Capitală, vor fi în jur de 33 de grade.

Marți

Va fi la fel de cald. Cerul va fi mai mult senin și doar cu totul izolat la munte, în a doua parte a zilei, vor fi condiții de ploaie trecătoare. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile maxime se vor încadra între 27...29 de grade în sudul litoralului și până în jurul valorii de 37 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 13 și 23 de grade.

În București, sunt anunțate 34 de grade pe timpul zilei și 19 grane noaptea.

Miercuri

Vremea va deveni caniculară după-amiaza în majoritatea regiunilor, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, mai ales în zonele de câmpie și podiș.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Dobrogea și sudul Banatului.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 grade pe litoral și 38 de grade în Banat, Crișana și în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12...13 grade în depresiuni și până în jurul a 24 de grade în Dealurile de Vest și pe litoral.

În Capitală, se aşteaptă caniculă după-amiaza, când și disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade.

Joi

Vremea se va menține caniculară după-amiaza în majoritatea regiunilor, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 32 și 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest și pe litoral.

Cerul va fi mai mult senin și vântul va sufla slab până la moderat.

În Capitală, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 19...21 de grade.

În weekend

Vremea va fi în continuare caniculară pe parcursul după-amiezilor în majoritatea regiunilor, iar disconfortul termic deosebit de accentuat.

Averse și descărcări electrice vor fi posibile spre sfârșitul intervalului în zona de munte.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net