Iată cum va fi vremea în următoarele două săptămâni!

Ultima actualizare:

    Meteorologi anunță ploi și în următoarea perioadă
Meteorologi anunță ploi și în următoarea perioadă

Nu sunt vești bune deloc! Ne așteaptă două săptămâni cu vreme capricioasă, ploi torenţiale şi soare cu dinţi. Cel puțin asta anunță meteorologii.

Termometrul indică astăzi între 14 și 18 grade, însă, de mâine, valorile termice vor crește și vor ajunge în jurul valorii de 26 de grade.

Spre sfârșitul săptămânii va avea loc o răcire ușoară a vremii, iar regimul termic va fi caracterizat de maxime diurne de 21...22 de grade și minime nocturne de 9...10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor se va menține ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză. Local, îndeosebi până mâine dar între 13-15 mai, cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

În Oltenia

Prima săptămână a intervalului de prognoză a debutat cu o vreme în răcire, astfel încât temperaturile maxime au scăzut la 14...15 grade.

Asta până mâine, după care vor crește spre 25 de grade către sfârșitul săptămânii. Apoi, regimul termic va marca o nouă scădere, spre 18 grade în jurul datei de 15 mai.

În a doua săptămână, temperaturile diurne vor crește ușor și treptat, spre 22 de grade la finalul intervalului de prognoză.

Temperaturile nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, fiind în scădere, de la 11 la 3 grade în intervalul 8 – 11 mai, vor crește spre 13 grade în jurul datei de 14 mai, pentru ca apoi să scadă, din nou, până la 8...9 grade în decursul celei de a doua săptămîni de prognoză. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată pe 8 și 9 mai, precum și, din nou, în intervalul 13 – 16 mai, cînd pe arii restrânse se pot cumula cantități de apă mai importante.

În Crișana

În intervalul 8-10 aprilie vremea este rece. De mâine, valorile termice vor marca o creștere semnificativă, atât ziua, cât și noaptea, astfel încât temperaturile maxime vor urca, în medie, de la 12 la 24 de grade, iar cele minime de la 1...2 grade la 12 grade.

Pe 14 mai, vremea se va răci din nou și se vor înregistra valori medii ale maximelor diurne de 21...22 de grade și ale minimelor nocturne de 9...10 grade, caracterizând un regim termic apropiat de normalul perioadei.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, iar local, îndeosebi către sfârșitul primei săptămâni de prognoză, cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

În Transilvania

Tempartrurie maxime indică astăzi 11 grade, iar cele minime de  minus 1...0 grade. După 10 mai, va avea loc o creștere de temperatură, spre valori diurne situate, în medie, în jurul a 23 de grade, și minime de aproximativ 10 grade.

Dar, către sfârșitul primei săptămâni, va avea loc o nouă scădere a regimului termic, ce se va caracteriza prin valori apropiate de normele perioadei, respectiv temperaturi diurne de 19...20 de grade, în timp ce temperaturile nocturne vor fi de 5...7 grade.

Probablilitatea de ploaie se va menține ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar între 8 și 11 mai, precum și între 13 și 16 mai, cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

În Maramureș

Astăzi și mâine nu vor fi mai mult de 11 grade ziua și 1 grad noaptea.

În intervalul 11 -13 mai, regimul termic va marca o creștere, astfel încât se vor atinge valori diurne de 21...22 de grade și nocturne de 10...11 grade. Ulterior, după data de 13 mai, regimul termic va marca o ușoară scădere, spre valori maxime de 19...20 de grade și minime de 7...8 grade, în medie regională, valori normale pentru această perioadă a anului. Vor fi ploi, aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză, iar probablitatea ca acestea sa fie, local, mai importante cantitativ, va fi mai ridicată în prima zi și, din nou, în perioada 12- 15 mai.

În Moldova

Procesul de răcire va fi importantpână mâine, când media maximelor termice va scădea de la 18 la 11 grade, iar minimele nocturne vor coborî de la 10...11 grade spre 1...2 grade, vremea devenind rece pentru această perioadă. În intervalul 11 – 13 mai, temperaturile diurne vor crește la 17...18 grade și cele nocturne la 8...9 grade, pentru ca în a doua săptămână a perioadei de prognoză să se înregistreze un regim termic fără variații semnificative, caracterizat prin valori apropiate de normele climatologice ale perioadei.

Probabilitate pentru ploi la nivel local va fi mai ridicată pe 8...9 mai, precum și în intervalul 12...14 mai, când se pot înregistra și cantități de apă mai importante.

În Dobrogea

Și aici vremea este capricioasă, cu temperaturi care nu vor trece de 12 grade. De miercuri, însă, regimul termic va marca o creștere spre valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, respectiv 17...18 grade ziua și 12...13 grade noaptea.

În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variații semnificative și va avea valori maxime, în medie regională, între 18 și 20 de grade și minime între 9 și 11 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată între 8 și 10 mai, precum și în 13 și 14 mai, când se pot înregistra local cantități de apă mai importante. În restul intervalului de prognoză, doar izolat și trecător vor fi ploi de scurtă durată.

La munte

Astăzi și mâine vor fi 3 grade ziua, iar pe timpul nopții se vor atinge minus 4 grade. Începând de miercuri, va avea loc o încălzire, astfel încât, în jurul datei de 13 mai, se vor atinge aproximativ 15 grade ziua și 7 grade noaptea.

În a doua săptămână a intervalului de prognoză, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru a doua decadă a lunii mai și va fi caracterizat prin valori de 10...12 grade ziua și 2...3 grade noaptea.

Probabilitatea pentru precipitații se va menține relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar în intervalele 7 – 9 mai și 12 – 14 mai, acestea se vor semnala pe arii mai extinse și pot fi, local, mai importante cantitativ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net