Iată farfuria campionului mondial al tinerilor bucătari!

Ultima actualizare:

    Raţă friptă cu portocale picante, afumată cu frunze arse de arțar
Raţă friptă cu portocale picante, afumată cu frunze arse de arțar

N-ați auzit de el, dar veți auzi de-acum încolo: americanul Mitch Lienhard (28 de ani) a câștigat sâmbătă seară, la Milano, titlul de S. Pellegrino Young Chef 2016, la concursul pentru cei mai buni Chefi din lume, categoria tineri.

I-a dat pe spate cu fineţea, cu gustul şi cu textura preparatului său! În finala la care au participat 20 de bucătari din toată lumea, reprezentând tot atâtea zone geografice, americanul Mitch Lienhard a pregătit rață friptă cu portocale și igname (un fel de napi). Juriul compus din şapte dintre cei mai influenți Chefi din lume i-a apreciat tehnica rafinată de a găti.

Bucătar-şef la un restaurant din San Francisco


    Mitch Lienhard (în centrul imaginii), un as în bucătărie
Mitch Lienhard (în centrul imaginii), un as în bucătărie

Felul de mâncare câștigător, cu aromă de frunze arse de arţar, necesită o preparare de minimum 6 ore, cât au avut la dispoziție participanții la concurs. O variantă a delicatesei câştigătoare se găsește la restaurantul Manresa din San Francisco (cotat cu trei stele Michelin), unde Mitch e bucătar-şef. Un meniu în exclusivistul local californian pleacă de la 235 de dolari (aproape 1.000 de lei), la care se adaugă o listă de băuturi însumând minimum 198 de dolari (în jur de 800 de lei).

Confom blogului horiaghibutiu.ro, care a transmis în exclusivitate pentru România, Mitch Lienhard a mărturisit că ar găti un steak de vită pentru viitorul președinte al Americii, dar a refuzat să spună dacă îl susţine pe Donald Trump sau dacă o agreează pe Hillary Clinton. La concursul de la Milano, americanul a beneficiat de sprijinul unui mentor – în cazul său a fost franțuzoaica Dominique Crenn, laureată în 2016 cu titlul de bucătăreasă a anului (World’s Best Female Chef).

Hădean i-a invitat pe Chefi la un păstrăv de Călimani


    Adrian Hădean, unul dintre cei mai îndrăgiţi Chefi din România
Adrian Hădean, unul dintre cei mai îndrăgiţi Chefi din România

România a fost reprezentată la Milano de Adrian Hădean, care a fost mentor al maghiarului Rodrigo Sandor (câștigătorul regiunii Europa de Est). În cele trei zile de concurs încheiat cu un dineu la care a gătit italianul Massimo Bottura, cel mai bun bucătar din lume în 2016, „Masterchef”-ul Hădean a fost un excelent ambasador culinar al României. El i-a invitat pe cei mai tari bucătari din lume să vină în țară pentru a gusta din păstrăvul de Călimani sau din zarzăr!

Vezi mai multe imagini pe horiaghibutiu.ro!

image
image
image
image
image
image
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net