Iată sportivii care încasează cele mai mari rente viagere

Ultima actualizare:

    Sportivii cu medalii olimpice și internațională primesc rente viagere
Sportivii cu medalii olimpice și internațională primesc rente viagere

A fost nevoie ca mari campioni olimpici să trăiască într-o sărăcie lucie pentru ca statul să le ofere, din anul 2000, o rentă viageră sportivilor care au adus în țară medalii la competiții internaționale. Uite care sunt cele mai mari indemnizații și cine le primește.

Au muncit mult, s-au antrenat în ritm infernal și au venit în țară cu sute de medalii olimpice sau internaționale. Au dus faima țării pe tot globul, iar statul nu i-a răsplătit astfel încât după încetarea activității sportive să ducă un trai decent. A fost nevoie ca mai mulţi foşti medaliaţi olimpici, precum boxerii Nicolae Linca, Ion Monea şi canotoarea Olga Homeghi, să trăiască într-o sărăcie lucie, la sfârşitul anilor ’90, pentru a se introduce renta viageră pentru sportivi.

Din anul 2000, sportivul care a obţinut o medalie de aur, argint sau de bronz în probele individuale sau pe echipe din cadrul Jocurilor Olimpice sau o medalie de aur la Campionatele Mondiale şi Europene de seniori are dreptul, după retragerea din activitate, la o rentă viageră.

Valoarea acesteia depinde de performanţele obţinute.

Acum, beneficiază de prevederile acestei legi 508 persoane, care încasează lunar între 2.996 şi 13.052 lei, scrie adevarul.ro.

Cele mai bine plătite sunt fostele mari gimnaste Nadia Comăneci, Daniela Silivaş şi Simona Amânar, care primesc maximum (circa 2.900 euro).

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net