Ieri Paşte de baştan, azi mâncare la cazan. 20 de VIP-uri vor ciocni ouă roşii după gratii

Ultima actualizare:

    Radu Mazăre, de la concedii în locuri exotice la cătuşeFoto: Mediafax
Radu Mazăre, de la concedii în locuri exotice la cătuşeFoto: Mediafax

Anul trecut, pe vremea asta, era mare veselie. Mesele erau pline cu preparate sofisticate, fumau trabuce fine şi pocneau dopurile de la sticlele de şampanie. Azi, sunt după gratii şi mănâncă din pachetul săptămânal venit de acasă sau la comun, din cazanul puşcăriei.

Ce frumos zâmbeau în poze! În anii trecuţi, de Paşte, se fotografiau în faţa meselor pline cu bunătăţi, preparate tradiţionale, dar şi meniuri sofisticate şi băuturi fine. Elena Udrea era la Suceviţa şi s-a pozat cu basma pe cap, când frământa cozonaci, alături de localnice îmbrăcate în costume populare. Fostul ei soţ, Dorin Cocoş, era probabil în Dubai, pe un şezlong la soare, cu noua sa soţie, obosiţi după turele de cumpărături de lux.

Darius Vâlcov, fost ministru de finanţe
Darius Vâlcov, fost ministru de finanţe

Darius Vâlcov, fost senator acum un an, admira, probabil, semnăturile celebre de pe ultimele tablouri cumpărate la marile case de licitaţii. Marian Vanghelie era primar la sectorul 5, ales pentru a patra oară. Era îndrăgostit de colega sa de partid, Oana Niculescu-Mizil, de la care acum aşteaptă un copil. Primar din 2000 este şi Radu Mazăre, edilul excentric al oraşului Constanţa. El îşi petrecea sărbătorile când în Madagascar, când în Papua Noua Guinee, Vietnam, Cambodgia sau Brazilia. Amândoi primarii sunt acum la ”mititica”.

Gigi Becali şi George Copos au scăpat de coşmar
Gigi Becali şi George Copos au scăpat de coşmar

Dan Diaconescu, ”micul mogul de presă”, este la închisoare pentru şantaj. A fost ridicat din vila sa de lux din cartierul Primăverii din Capitală, în faţa căreia erau parcate trei maşini de lux, printre care şi celebrul Rolls Royce Phantom cu care se deplasase în campania electorală din 2014. Visa atunci să devină preşedintele României, dar a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru mită. Tot după zăbrele se află alţi patroni de presă: Dan Voiculescu, Adrian Sârbu, miliardarul Dan Adamescu, precum şi Sorin Roşca-Stănescu.

Toţi aceştia şi încă multe alte VIP-uri sunt acum după gratii şi vor mânca de la cazan ori din pachetele trimise de acasă. Sunt acuzaţi de fapte de corupţie, spălare de bani, luare de mită, abuz în serviciu, prejudicii uriaşe. 

Meniul din penitenciar de Paşte va fi oarecum festiv, adică ciorba va avea carne, felul doi la fel, iar la desert arestaţii vor primi cozonac, în loc de marmeladă. Fiecare arestat va primi un ou roşu.


    Foto: Sever Gheorghe
Foto: Sever Gheorghe

Primul care a mâncat cozonaci şi drob, făcute de bunica lui, este Radu Mazăre. ”I-am adus apă, haine, cărţi, fructe, câteva ouă roşii, drob, produse de Paşte. Se înţelege bine cu Marian Vanghelie, cu care este în celulă. Stau de vorbă, fac glume, mai citesc, ies afară, mănâncă. Timpul trece altfel. De când se trezesc şi până sunt gata, până folosesc toţi WC-ul, durează trei ore. Toaleta în cameră, vechea problemă. Sunt opt persoane în celulă”, a spus Răducu Mazăre, la ieşirea de la întâlnirea cu tatăl său, de miercuri. Azi e zi de vizită şi pentru Elena Udrea, iar mama ei va aduce tot ce ar putea să aline suferinţa de a fi în închisoare.

Miron Cozma: "Deţinuţii nu au voie cu ouă de acasă"

În 2014, Elena Udrea a petrecut Paştele la Suceviţa. Acum se află în arest
În 2014, Elena Udrea a petrecut Paştele la Suceviţa. Acum se află în arest

Fostul şef al deţinuţilor de la Rahova, Miron Cozma, a spus, în exclusitate pentru Click!, cum arată Sărbătorile Pascale după gratii pentru oamenii simpli, dar şi pentru VIP-uri. Din lumea fotbalului sunt în detenţie, printre alţii, Meme Stoica, fraţii Ioan şi Victor Becali, Gică Popescu, Jean Pădureanu şi Cristi Borcea. Cei şase barosani nu au regim preferenţial, doar pachetul primit de acasă este diferit.

“În cei zece ani de detenţie, eu făceam legea în penitenciar, eram liderul deţinuţilor, cu mine au trăit regeşte. Bogaţii primeau de acasă numai bunătăţi, pe care oamenii mei le alegeau şi împărţeau şi oamenilor mai săraci. Aveam la masă până şi vin sau şampanie. Acum mă sună deţinuţii şi plâng de la Rahova că nu au voie cu ouă de acasă, sunt obligaţi să cumpere din penitenciar, fără ştampilă. Mâncarea e sub orice critică. Deţinuţii primesc varză cu o fâşie de carne, o felie foarte subţire de cozonac şi un ou din partea penitenciarului. Cine mai doreşte, scoate bani. Deţinuţii sunt lăsaţi să meargă la biserică în Noaptea de Înviere, însă şi la slujbele din Săptămâna Mare, când sunt lăsaţi să se spovedească şi împărtăşească”, ne-a explicat ”Luceafărul huilei”.

Becali, sărbători în libertate

Pentru Marian Vanghelie, şampania a devenit o amintire
Pentru Marian Vanghelie, şampania a devenit o amintire

Gheorghe Becali a ieșit din închisoare după aproape doi ani. ”Am intrat Gigi și am ieșit Gheorghe”, spunea la eliberare latifundiarul din Pipera. El a anunțat că va petrece Paștele la Muntele Athos, apoi va ieși definitiv din viața publică. Este liber și George Copos, de marți. A stat o oră cu familia, apoi a vizitat mai mulți medici, semn că viața din penitenciar nu a fost ușoară pentru fostul patron al Rapidului. 

Zeci de politicieni şi afacerişti sunt la "mititica"


    Darius Vâlcov, fost ministru de finanţeFoto: Hepta
Darius Vâlcov, fost ministru de finanţeFoto: Hepta

Sunt la ”răcoare” și vor face primul Paște după gratii o mulțime de politicieni și oameni de afaceri: Darius Vâlcov, fost ministru de finanțe,  Gheorghe Ștefan Pinalti, fost primar al orașului Piatra Neamț, Horia Georgescu, fost șef al ANI, Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, miliardarul Dan Adamescu, Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, fostul deputat Theodor Nicolescu și mulți alții. O lungă listă de politicieni sunt cercetați în arest la domiciliu, în frunte cu Viorel și Andrei Hrebenciuc și Adriean Videanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net