Avem parte de o vreme incredibil de caldă, după ce acum o săptămână a fost frig și a plouat. Meteorologii ANM prognozează temperaturi de până la 26 d egrade în acest wekend, 11 – 13 octombrie. Ieșiți din case!


Un val de aed cald este prezent în țara noastră și aduce temperaturi ca în luna iunie. Uite cum va fi vremea în weekend-ul 11 – 13 octombrie!

Până la 26 de grade în acest weekend

Astăzi, 11 octombrie, temperaturile vor urca la orele prânzului la 18 – 21 de grade. A plouat peste noapte (10/11 octombrie), dar astăzi cerul este senin în majoritatea regiunilor.

Sâmbătă, 12 octombrie, mercurul din termometre urcă din nou. Vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi uşor, astfel că, în cea mai mare parte a ţării, valorile termice vor fi apropiate şi local chiar peste cele normale ale perioadei, spun meteorologii ANM. Temperaturile maxime se vor între 16 şi 25 de grade, iar cele minime între 3 şi 15 grade, local mai scăzute în Transilvania, spre -5 grade în depresiunile din estul regiunii unde se va produce brumă. În special în a doua parte a nopţii, în zonele joase pe arii restrânse va fi ceaţă.  

Şi duminică se încălzeşte, mai mult decât ar fi normal în această perioadă. Temperaturile maxime se vor fi între 18 şi 26 de grade, iar cele minime între -2 și zero grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi între 13 -15 grade în Vest şi pe Litoral. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, în special în est şi în sud-est, local va fi ceaţă.

Cum va fi vremea luni, 14 octombrie

Săptămâna următoare va începe cu vreme mai caldă decât ar fi firesc pentru această perioadă. Meteorologii ANM prognozează temperaturi de 24 – 26 de grade în tot sudul țării, 20 de grade la malul mării, 2 3 de grade în nordul Moldovei.

Citește și:

Ce fructe şi legume îţi întăresc imunitatea toamna

Depresia de toamnă. Cum apare, ce simptome are şi cum o putem preveni

 
 
Loading...