Îl convinge? Viorica Dăncilă se va întâlni cu președintele României Klaus Iohannis

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă este celebră pentru coafura sa
Viorica Dăncilă este celebră pentru coafura sa

Surse din Palatul Cotroceni au anunțat că , în această seară, după discuțiile cu partidele, președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu Viorica Dăncilă, candidatul PSD-ALDE la funcția de premier. La ora 16.00, consultările s-au încheiat și urmează ca președintele Klaus Iohannis să ia o decizie privind propunerea de premier.

ora 15.30 Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a declarat, după întâlnirea cu preşedintele Iohannis, că, din punctul de vedere al UDMR, responsabilitatea guvernării este a celor care au câştigat alegerile în 2016, dar că deocamdată nu se poate propunţa nici pentru, nici împotriva Vioricăi Dăncilă, pentru că nu o cunoaşte

UPDATE: La ora 15.05, a ieșit de la negocieri delegația PMP, care i-a cerut președintelui Iohannis să nu o desemneze premier pe Viorica Dăncilă cu orice preț.„Dacă PSD vrea să îl facă al doilea președinte de pe acum, nu pot să facă decât o suspendare. Mai toți românii sunt împotriva suspendării”, a spus Traian Băsescu, întrebat despre posibilitatea ca Iohannis să fie suspendat.

UPDATE ORA 14.40. Delegația USR a ieșit de la consultările cu președintele Iohannis.”Susținem demararea anticipatelor, dar președintele Iohannis ne-a dat de înțeles că este vorba de un proces complicat. Am lăsat la altitudinea sa alegerea unui premier non-PSD”a declarat președintele USR, Dan Barna.

UPDATE ora 13.40. S-a încheiat întâlnirea de la Palatul Cotroceni dintre președintele Klaus Iohannis și delegația PNL.”Nu vom susține formula prezentată de PSD. PNl susține ideea alegerilor anticipate”a declarat la ieșirea de la negocieri președintele PNL, Ludovic Orban. UPDATE ora 13.40. S-a încheiat întâlnirea de la Palatul Cotroceni dintre președintele Klaus Iohannis și delegația PNL.”Nu vom susține formula prezentată de PSD. PNl susține ideea alegerilor anticipate”a declarat la ieșirea de la negocieri președintele PNL, Ludovic Orban. Acum la negocieri este delegația USRUPDATE ORA 12.40 A ieșit de la negocieri delegația PSD-ALDE și au intrat reprezentanții PNL. Liviu Dragnea a spus că președintele Iohannis nu are motive să refuze nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru funcția de premier. La discuții, reprezentanții PSD-ALDE au zăbovit doar 25 de minute în loc de o oră cum ar fi trebuit. „Am avut o întâlnire cu președintele, i-am prezentat formal și direct propunerea noastră, pe doamna Dăncilă. Colegul nostru din partea ALDE, Daniel Chițoiu, l-a informat pe președinte că și ALDE a votat susținerea. I-am prezentat președintelui și un tabel cu parlamentarii care aveau în spate o suținere semnată de fiecare, pentru că în spațiul public au apărut informații că am pierdut majoritatea”a declarat Liviu Dragnea în numele PSD-ALDE. El a precizat că a discutat deja cu președintele UDMR pentru susținerea propunerii PSD pentru funcția de premier. Delegaţia PSD - ALDE a fost formată din Liviu Dragnea, Paul Stănescu, Marian Neacşu, Graţiela Gavrilescu şi Daniel Chiţoiu.

Şeful statului a anunţat marţi că doreşte o procedură rapidă pentru instalarea unui nou guvern, după demisia premierului Mihai Tudose, căruia PSD i-a retras sprijinul politic. Coaliţia PSD-ALDE merge la consultări cu propunerea de desemnare a europarlamentarului Viorica Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru, în timp ce PNL şi USR au anunţat că îi vor cere şefului statului găsirea unei formule pentru a duce PSD în opoziţie sau declanşarea alegerilor anticipate.

De la ora 13.00, preşedintele se va întâlni cu delegaţia PNL, iar de la ora 14.00 cu aceea a USR. La ora 14.30, este aşteptată la Cotroceni delegaţia PMP, iar de la 15.00 cea a UDMR. Grupul minorităţilor naţionale va încheia runda de consultări, întâlnirea fiind programată de la ora 15.30.

PSD a propus-o marţi pe europarlamentarul Viorica Dăncilă pentru funcţia de premier. Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Mihai Fifor, ministrul Apărării drept premier interimar, iar acesta va ține miercuri de la ora 13.00 prima ședință de Guvern

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net