Imagine răvășitoare. Povestea tânărului militar care își alină dorul de copil privind o fotografie

Ultima actualizare:

    Militarul prahovean este tatăl unui copil de cinci anișori
Militarul prahovean este tatăl unui copil de cinci anișori

Câtă emoție! Un tânăr militar al Armatei Române care priveşte fotografia unui copil, pe ecranul telefonului, surprinde momentele dimensiunea sensibilă a celor aflaţi în linia întâi în aceste zile speciale.

Poza cu tânărul militar a fost publicată pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale şi a primit mii de aprecieri şi mesaje de susţinere în câteva ore. Fotografia este însoţită de mesajul: ”Şi când crezi că nu mai poţi... tot mai poţi puţin! Dar pentru asta ai nevoie de un impuls. Şi ce impuls poate fi mai puternic decât cel oferit de familie...?!”.

Are 35 de ani și e în armată din 2009

Povestea din spatele acestei imagini este una impresionantă şi dovedeşte că pe sub uniformă, fie că vorbim de cea de militar, de poliţist, de jandarm sau de medic, se ascund oameni pe care cineva îi aşteaptă acasă. În imagine este un soldat gradat profesionist încadrat la Baza 2 Logistică ”Valahia” Ploieşti, are 35 de ani şi este în armată din anul 2009. Încă de la începutul stării de urgenţă, militarul ploieştean, tatăl unui copil în vârstă de 5 ani, a fost angrenat în patrule mixte alături de colegii din Ministerul de Interne. Este pentru prima dată în România, din 1990 încoace, când militarii au fost scoşi în stradă pentru misiuni, și nu pentru paradă.

“Era unu și jumătate noaptea”

Tensiunea este mare şi din partea oamenilor de rând, dar şi în rândul soldaţilor. Acel moment delicat, când tânărul soldat, al cărui nume nu avem permisiunea să-l facem public, se uita la fotografia băieţelului său a fost surprins tot de un militar, în noaptea de duminică spre luni, mult după miezul nopţii. ”Era unu şi jumătate noaptea. Momentul a fost surprins în centrul Ploieştiului, exact în faţa magazinului Omnia, acolo unde se află noapte de noapte filtrul poliţiei. Şi eu eram angrenat în mai multe misiuni, atunci am fost la băieţi pentru a le vira anumite lucruri. Când am ajuns acolo, l-am văzut cum stătea de-o parte şi se uita la fotografie. Efectiv m-a impresionat. El a crezut mai întâi că nu a fost OK că l-am prins că se uita pe telefon. Noi nu avem voie să folosim telefoanele în timpul misiunii. I-am arătat fotografiile făcute de mine şi i-am cerut persimiunea să le postez pe Facebook”, povesteşte Ene Ciprian, purtător de cuvânt al unităţii militare Baza 2 Logistică ”Valahia”.

Militarul din imagine, alături de alţi 19 colegi ai unităţii de la Ploieşti, patrulează în ture de noapte alături de poliţişti şi jandarmi pentru a păstra ordinea pe străzile din oraş, în intervalul de timp când sunt valabile restricţiile de circulaţie. Se întâmplă ca pe lângă aceste misiuni de patrulare să intervină şi alte acţiuni care se suprapun, astfel că nu de puţine ori militarii lipsesc cu zilele de acasă. Dorul de cei mici este cel mai greu de îndurat, iar fotografiile salvate în telefon le alină dorinţa de a-şi îmbrăţişa copiii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net