Unul dintre cele mai extreme fenomene din țara noastră a fost reprezentat de o tornadă în județul Călărași, în zona localității Drajna, care i-a speriat pe cinste pe șoferii ce treceau prin împrejurime marți, 30 aprilie. Iată primele imagini din interiorul autocarului care a fost răsturnat de vântul puternic, care ajunsese la 90 de kilometri pe oră.


A fost declanșat și planul roșu în acest sens, la Constantin Brâncoveanu, după ce tornada a reușit să răstoarne un autocar cu 40 de persoane. Cazul este straniu în special deoarece tornadele nu se formează, de regulă, la noi în țară. De asemenea, mai multe fenomene extreme au fost raportate în numeroase localități din România.

Momentul când tornada răstoarnă autocarul

Primele imagini cu momentul în care autocarul a fost „luat pe sus” și răsturnat de tornadă, în judeţul Călăraşi, a apărut pe internet la o zi de la incident. Filmarea a fost făcută de unul dintre cei 40 de pasageri care se aflau în vehicul la momentul respectiv. Patru victime au fost transportate la spitalul din Slobozia, iar 12 persoane au primit îngrijiri la fața locului, în urma incidentului.

În zonă s-a intervenit cu 12 ambulanțe, forțe ale poliției și echipaje ISU, precum și un echipaj de descarcerare. Pe lângă autocar, există și alte daune provocate de vijelie, tornada smulgând acoperișurile mai multor gospodării în zonă, însă momentan este necunoscut numărul acestora, așa cum a explicat pentru Digi 24 prefectul de Călărași, George Iacob.

Imagini din interiorul autocarului răsturnat

Imagini cu tornada

 
 
Loading...