Aeroportul Otopeni, principala poartă de intrare și ieșire din România, este acum foarte puțin tranzitată. De teama infectării cu coronavirs, câțiva pasageri se mai încumetă să zboare cu avionul. Iată câți pasageri mai vin și mai pleacă din țară!


Aeroportul Otopeni este cel mai mare din ţară, iar anul trecut pe aici au tranzitat peste 14,7 milioane de pasageri. Zilnic plecau și soseau câte cel puțin 35.000 de persoane, adică un total de peste 70.000. Și vorbim despre o perioadă lejeră.

Iată că acum, în plină pandemie de coronavirus, călătoriile au scăzut mult.

În jur de 13.000 de persoane mai pleacă cu avionul de pe Aeroportul Otopeni

Potrivit ultimelor informații oferite de reprezentanții Companiei Aeroporturi București (CAB), pe Otopeni sosesc, în medie, circa 15.000 de călători și pleacă alte 12.000-13.000.

aeroportul-otopeni-sosire-pasageri.jpg

Pasagerii sosiți pe Aeroportul Otopeni completează chestionare cu datele pesonale. Acum, nimeni nu se mai înghesuie
Pasagerii sosiți pe Aeroportul Otopeni completează chestionare cu datele pesonale. Acum, nimeni nu se mai înghesuie

”Dar ne așteptăm ca numărul să se reducă și mai mult”, ne-a precizat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al CAB. Zborurile spre Italia au fost anulate în urmă cu o săptămână, iar interdicția deja impusă în acest sens, care expiră pe 23 martie, se prelungește cu încă 14 zile, și de astăzi, 18 martie, de la ora 18.00, autoritățile române suspendă toate cursele din și către Spania, stat cu un focar mare de epidemie cu coronavirus.

Un român infectat cu coronavirus a venit ieri cu avionul din Spania

Ieri, 17 martie, un român a sosit în țară de la Madrid, pe Aeroportul Otopeni. Când a intrat în contact cu medicii DSP, la control, le-a arătat certificatul medical emis de spanioli și le-a spus că are COVID-19.

Acesta a călătorit cu alți 60 de pasageri, care acum sunt în izolare, iar el a fost luat cu izoleta și internat la ”Matei Balș”. Potrivit ultimelor date, furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, în România sunt 246 de persoane infectate cu virusul din China.   

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/fac-dezinsectie-pe-aeroportul-otopeni-de-frica-coronavirusului

https://www.click.ro/news/national/coronavirus-italia-marturiile-romanilor-care-s-au-intors-din-focarele-virusului-n-am

https://www.click.ro/news/national/coronavirus-romania-masuri-fara-precedent-zborurile-inspre-si-dinspre-italia-anulate

https://www.click.ro/news/national/coronavirus-romania-cine-isi-poate-recupera-banii-pe-biletele-de-avion-dupa

 

 

 
 
Loading...