Imagini dramatice cu Sorina Pintea, scoasă din arest și târâtă la un nou control medical

Ultima actualizare:
Sorina Pintea, în urmă cu o lună, la Antena 3
Sorina Pintea, în urmă cu o lună, la Antena 3

O lună s-a scurs de când fostul Ministru al Sănătății, Sorina Pintea, și-a luat boala în piept și a făcut mărturisiri dureroase despre dermatomiozita, afecțiunea autoimună, de care suferă și pentru care urmează un tratament sever. În tot acest timp, nu a avut însă mai deloc liniște, căci o veste șoc, venită cu doar câteva zile în urmă, avea să o arunce atât de grav bolnavă după gratii sub acuzația de luare de mită. Arestată preventiv de sâmbătă (29 februarie), Pintea a fost dusă din nou la spital marți seară, imaginile cu ea, în trening, fără strop de machiaj și tumefiată stârnind valuri de critici în spațiul public.

La recomandarea medicilor din arest, Sorina Pintea, vizibil zdruncinată de boală, a fost consultată de un medic neurolog la Policlinica Ministerului de Interne. Până să ajungă, însă, la spital, fostul ministru şi-a dat marți demisia din funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, unde de altfel și urma tratamentul cu imunoglobuline pentru dermatomiozită. Ea susţine că nu vrea să fie bănuită că ar încerca să îşi influenţeze subalternii.


    Sorina Pintea, în urmă cu o lună, la Antena 3foto: captură/Antena 3
Sorina Pintea, în urmă cu o lună, la Antena 3foto: captură/Antena 3

Sorina Pintea a respins categoric toate bănuielile care circulă în jurul ei. Ea a contestat arestarea preventivă la Curtea de Apel, iar procesul se va judeca vineri. Din păcate, fostul oficial al Sănătății nu mai are nici susţinerea colegilor din PSD, care au decis să o suspende din partid.

De ce este acuzată Sorina Pintea

Fost ministru al Sănătății în guvernul Viorica Dăncilă, Sorina Pintea este acuzată că ar fi primit în două tranșe 10 mii de euro şi 120 de mii de lei de la reprezentanții unei firme medicale. Anchetatorii spun că ar fi luat acești bani pentru a-și îndeplini atribuțiile sale de serviciu, Sorina Pintea fiind managerul Spitalului judeţean din Baia Mare. Procurorii cer arestarea ei pentru 30 de zile.

Potrivit DNA, Sorina Pintea ar fi primit în decembrie anul trecut prima tranşă de bani, ca să încheie anumite acte în calitate de manager şi ordonator de credite al spitalului din Baia Mare. Anchetatorii scriu că era vorba despre un contract pentru amenajarea unui bloc operator.

“Inculpata Pintea Sorina ar fi primit printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând 7% din valoarea unui contract de achiziție publică pentru lucrări de amenajare, printre altele, a unei săli de chirurgie cardiovasculară”

„În perioada decembrie 2019 - 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială”, se arată în referatul procurorilor.

Tot anchetatorii spun că Sorina Pintea ar fi primit ultima tranşă de bani, 120 de mii de lei, sâmbătă chiar în biroul ei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare. Acolo procurorii anticorupţie i-au organizat un flagrant. După ce au încheiat percheziţiile şi au ridicat dovezi, procurorii au condus-o pe Sorina Pintea la sediul central al DNA pentru audieri.

Sorina Pintea, în trening, ajutată să meargă la policlinica MAI

”O persoană privată de libertate, în baza unui mandat de arestare preventivă, a fost condusă într-un centru medical de diagnostic şi tratament, din reţeaua Ministerului Afacerilor Interne, pentru un nou consult medical de specialitate.”, a transmis, marţi seară, Poliţia Capitalei.

Sorina Pintea este acuzată de luare de mită
Sorina Pintea este acuzată de luare de mită

Sorina Pintea, aflată în arest preventiv ca urmare acuzaţiei de luare de mită, a cerut şi duminică transferul la un spital din sistemul public, repectiv Spitalul Sfânta Maria.

Conform cererii sale, Pintea, care a fost diagnosticată cu dermatomiozită, acuză agravarea stării de sănătate, iar că lucrurile stau așa este mai mult decât evident din imaginile surprinse chiar înainte de a primi ajutor medical.

Pintea a fost umilită de polițiști. Ea a fost dusă, la Policlinica MAI, nu cu o ambulanță, ci cu o mașină de poliție. Fosta șefă a Sănătății a fost încătușată, îmbrăcată într-un trening, iar pe imagini se vede cum o polițistă o împinge, pentru a-și face loc printre ziariști.

Sorina Pintea: “Pentru prima dată am plâns de disperare”

"Mi-am făcut analizele marți, 5 noiembrie, abia după ce i-am predat tot doctorului Costache (n.r. actualul ministru al Sănătații). La ora 16.00 am primit rezultatele. Nu am realizat exact. Mă uitam și nu-mi venea să cred că sunt ale mele... Transaminazele foarte mari, creatinfosfokinaza, enzime musculare... Valori de maxim 200 în mod normal, eu aveam 3000. Am trimis analizele doamnei profesor, care m-a sunat și mi-a spus că se confirmă afecțiunea. Mi-a spus să vin a doua zi la spital și să încep un tratament cu cortizon. Din păcate, aceste boli ascund un neoplasm (n.r. cancer). Am aflat ulterior că 80 la sută dintre pacienți suferă și de neoplasm. Mi-a spus că fac un computer tomograf general și am realizat ce se întâmplă. Am fost a doua oară în viața mea descumpănită. Mărturisesc că a fost prima dată când am plâns așa de disperare. Nu înțelegeam de ce eu, de ce acum?! Mă văzuseră atâția medici. Semnele erau evidente... Semnul fluture pe față, semnul șal la gât. Am început terapia cu cortizon, o terapie șoc, la București iar apoi am mers la Baia -Mare. Te umfli... Sunt drăguță rotunjoară. Încă mai resimt efectele cortizonului. Alte efecte secundare au fost parestezii, îmi amorțeau mâinile și picioarele. Am refăcut analizele la Baia Mare, unde m-a preluat un medic reumatolog și unul hematolog, dar rezultatele nu arătau prea bine, semn că terapia șoc cu cortizon nu-și prea face efectul. E foarte greu să accepți că ți se întâmplă ție”, spunea Sorina Pintea într-o intervenție la Antena 3 în urmă cu trei săprămâni fără să știe că va ajunge în penitenciar.

Citește și:

Avocații Sorinei Pintea: «Este victima unei înscenări și a unor jocuri politice murdare»

Prima apariție publică a Sorinei Pintea după ce a mărturisit că suferă de o boală autoimună

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net