IMAGINI EXCLUSIVE-Nesimițire! Medicul ăsta fumează în spital

Ultima actualizare:

    Medicul a fost surprins cu țigara aprinsă de către însoțitorul unui pacient
Medicul a fost surprins cu țigara aprinsă de către însoțitorul unui pacient

Legal nu ai voie să fumezi în spațiile publice, dar asta nu-i împiedică pe unii să tragă din țigări pe unde apucă. Click! a intrat în posesia unui filmuleț în care un medic apare fumând în spital.

Legea e făcută ca să fie încălcată. Așa sună o vorbă născocită de cei care nu vor să respecte regulile impuse. Nici măcar atunci când e vorba de amenzi uriașe.

Iată un caz concret!

Pe holurile Spitalului Universitar de Stomatologie, Dan Teodorescu, din Capitală, unii medici fumează ca șerpii.

În Spitalul Universitar de Stomatologie Dan Toedorescu nu se respectă Legea antifumat
În Spitalul Universitar de Stomatologie Dan Toedorescu nu se respectă Legea antifumat

Un pacient a văzut întreaga scenă și a filmat-o. Pe înregistrare apare un doctor care fumează pe scările de la etajul 3 nestingherit. Se vede că face asta de când lumea și pământul. Nu se ferește nici măcar atunci când pacientul trece pe lângă el și îl filmează cu telefonul.

”Într-un pahar erau 30 de mucuri”

”Luni, în jurul orei 12.00, am fost cu o rudă ca să se opereze. La etajul 3, pe scări, lângă ușa care dă direct între saloanele de la Terapie Intensivă, se afla acest medic care fuma.  

Aproape de el era un pahar plin cu mucuri de țigări. Cred că erau pe puțin 30”, ne-a mărturisit persoana care ne-a trimis filmulețul incrimator.

Medic: ”Nesimțirea se plătește”

”Dacă e îmbrăcat în albastru este medic, studenții poartă halate. E păcat să se întâmplăa așa ceva, mai ales că vorbim despre o unitate spitalicească. Mă bucur că pacienții sunt vigilenți, iar medicul respectiv trebuie să fie amendat. Nesimțirea se plătește”, este de părere unul dintre colegii celui prins că a încălcat Legea antifumat.

Managerul ne-a închis telefonul în nas

Pe de altă parte, managerul spitalului pare că tolerează situația, dacă e să ne luăm după reacția pe care a avut-o atunci când l-am anunțat ce se întâmplă în clinica pe care o conduce.

”Sunteți de la DNA? Faceți o anchetă? Atunci nu mai stăm de vorbă”, ne-a spus Victor Ghiță, șeful spitalului, după care a închis telefonul.

Ce zice legea

Acesta trebuie să știe că din 16 martie nu se mai fumează în nici o instituție publică din România, la terase, cluburi, restaurant și nici la locurile de joacă.

Excepţie fac aeroporturile internaţionale, zonele de tranzit şi penitenciarele de maximă siguranţă, pentru cei care sunt singuri în celulă. Cine încalcă legea primește amenzi usturătoare. Între 100 și 500 lei plătește cel care este prins cu țigara aprinsă, iar instituția cu 5.000 de lei, în primă fază. După care sancțiunea contravențională ajunge la 15.000 de lei.

Într-o lună au fost date 101 amenzi

”Noi facem controale pentru prevenția incendiilor, iar dacă găsim persoane care fumează în instituții le sancționăm. Răspundem și la sesizările făcute de populație. Am mers inclusiv în spitale”, ne-a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt la ISU București-Ilfov. În perioada 17 martie- 17 aprilie, polițiștii bucureșteni au dat 94 de avertismente și 101 amenzi, în valoare de peste 15.000 de lei.

Dacă surprindeți pe cineva că fumează într-un spațiu public, așa cum a făcut-o medicul, nu ezitați să sesizați autoritățile la 112.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net