Coșmar pe Valea Prahovei! Zeci de locuinţe din Azuga ar putea fi înghițite de pământ din cauza unui versant care s-a prăbuşit din senin peste gospodăriile oamenilor. Peste 150 de persoane ar fi urmat să fie evacuate vineri noapte, pericolul fiind iminent.


Situație gravă în Azuga, una dintre cele mai căutate stațiuni de pe Valea Prahovei! Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, suprafaţa de teren afectată de alunecări depăşeşte 10.000 de metri pătraţi şi se află în cartierul Umbroasa. În pericol sunt 150 de persoane, care locuiesc într-un cartier la baza muntelui și care ar fi urmat să fie evacuate vineri noapte. Zona ]n care s-au produs alunecările nu e cunoscută cu astfel de probleme. Nu-i exclus ca fenomenul să aibă legătură cu viscolul de astă – iarnă, care a culcat la pământ sute de brazi.

La faţa locului au ajuns autorităţile judeţene, dar şi pompierii de la ISU Prahova. Localnicii urmează să fie cazaţi în locuinţe provizorii. Potrivit Prefecturii Prahova, perimetrul în care s-au produs alunecările de teren aparţine Casei Regale.

 

Vezi video pe adevarul.ro!
 

 
 
Loading...