Nu ai cum să greşeşti drumul, căci fumul de grătar şi mirosul de mici sunt cel mai bun ghid. ”Împărăţia grătarelor” de lângă Bucureşti, în Pădurea de la Cernica, a fost marţi locul preferat de mii de români care au dorit să serbeze 1 Mai, ziua oamenilor muncii, la iarbă verde, cu un mic şi o ”bericioaică”.


Reporterii Click! nu au lipsit de la adunarea petrecăreţilor şi vă spun că, la orele prânzului, nu mai aveai loc să arunci un ac, iar de găsit o zonă bună de făcut grătar, nici pomeneală. În goana după un loc de picnic, maşinile au fost lăsate de proprietari, care pe unde a putut. La Cernica există două zone de grătar. Una gratuită, aproape de malul lacului, neamenajată şi unde amatorii de grătar cu orice preţ îşi făceau damblaua printre gunoaie şi oi, şi una amenajată, unde există mese şi alte facilităţi, dar unde lumea era puhoi.

Zona amenajată se numeşte ”Extreme Park Cernica”, iar accesul costă 5 lei de persoană dacă nu vrei masă şi îţi pui ”bucătăria” pe unde poţi, şi încă 15 lei dacă vrei masă. Dacă eşti ”şmecher” şi vrei să intri cu maşina, mai dai 10 lei. Intri cu hainele curate şi ieşi mirosind a funingine de zici că ai stat într-un coş de fum. Oamenii erau unul lângă altul ca o mare familie, iar grătarele la o apropiere care îţi permitea, dacă erai mai şugubăţ, să schimbi fripturile tale cu micii vecinului.

4-actu-2-25col.jpg

Anghel Marian este de 1 Mai pe post de bucătar pentru 16 persoane
Foto: Sever Gheorghe

Grătarul lui Mitică din Berceni sare în ochi de la o poştă! Nişte hartane de carne cât toată ziua depăşeau dimensiunea grătarului, dar Mitică ne-a zis că era deja începutul. ”Avem de toate ca să fie bine. Am venit cu toată familia să ne distrăm de 1 Mai şi avem de gând să o facem lată”, ne povesteşte Mitică Dorel. La câţiva paşi un grătar cu motor alimentat de o baterie este privit de toţi cu jind. Alţii pun cu teamă nişte legume pe grătar şi sunt priviţi cu milă de toţi cei din jur. ”Avem 4 kg de pui, alte 4 de pulpe, carne de porc pentru 16 persoane, cârnaţi tot aşa vreo 3 kg, suc şi bere 4 baxuri”, ne povesteşte mândru Marian Anghel, de serviciu la grătar.

4-actu-3-25col.jpg

Mii de amatori de grătare au luat cu asalt pădurile de pe malul lacului Cernica
Foto: Sever Gheorghe

Cât costă ”ieşeala” de 1 Mai la iarbă verde? ”Noi am cheltuit pentru 11 adulţi şi patru copii cam 500 de lei. Am luat 2 navete de bere, carne de toate felurile, de la porc la pui şi de la ficat la mici, cam la 3-4 kg din fiecare. Acum le pregătim şi apoi dăm startul petrecerii”, povestesc Marian, Florin şi Robert, adunaţi în jurul grătarului, fiecare încurcându-l pe celălalt, în timp ce doamnele stau şi se amuză. Ghiciţi unde ne-am oprit după ce am plecat din Cernica? La supermarket, să luăm carne pentru un simulcaru de grătar, în casă, pe plită. Ştiu că nu are farmec, dar papilele gustative deja patinau a sec.

Bittman şi fiii lui au petrecut pe baltă

4-actu-5-2col.jpg

Bittman a încins grătarul cu Patrick

De patru zile sunt distracţii non-stop în familia lui Dan Bittman (55 de ani). Simpaticul cântăreţ şi-a deschis Parcul de agrement “A2 Wake Park”, situat la 49 de kilometri de Bucureşti, pe malul Lacului Sulimanu, în care a investit 750.000 de euro. Alături i-au fost Chef Scărlătescu, sexy saxofonista Doina Spătaru, colegi din lumea muzicală, dar şi iubita lui, Liliana Ştefan, şi cei trei fii, Alex (20 de ani), Patrick (17 de ani) şi Mark (14 ani). Băieţii s-au implicat în buna desfăşurare a lucrurilor în parc şi au experimentat instalaţiile puse la dispoziţie vizitatorilor. (G. Chelu)

4-bittman-copii.jpg

Mark şi Alex au stat mai mult pe lac
 
 
Loading...