”Împăratul” Mihail Vlasov, în pușcărie. Fost judecător, pasionat de ruletă, client al cămătarilor

Ultima actualizare:

    Mihail Vlasov a ajuns în pușcărie după ce a fost condamnat definitiv la opt ani de închisoarefoto: arhiva Adevărul
Mihail Vlasov a ajuns în pușcărie după ce a fost condamnat definitiv la opt ani de închisoarefoto: arhiva Adevărul

Fostul şef al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a fost încarcerat în noaptea de marţi spre miercuri, după ce a fost condamnat definitiv la opt ani de închisoare. Mihail „Mişu” Vlasov, zis „Împăratul”, este unul dintre cele mai controversate personaje din Iașiul post-decembrist. Fost judecător, acuzat de luare de mită și pe vremea lui Ceaușescu, a ajuns client al cămătarilor din București din cauza jocurilor de noroc.

La fix doi ani de când a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Vaslui, Mihail Vlasov s-a reîntors în spatele gratiilor, cu o condamnare de opt ani. Fostul preşedinte al CCIR, ex-deputat, de profesie avocat, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a României într-un dosar în care a fost judecat pentru delapidare.

Cel supranumit “Împăratul” nu va sta, însă, atât de mult în spatele gratiilor. Din pedeapsa de 8 ani i se va scădea o perioadă de 2 ani şi 10 luni pe care i-a petrecut deja în arest. De asemenea, pentru că are peste 60 de ani, mai exact 76, pe care îi va împlini pe 15 decembrie, Vlasov poate cere eliberarea condiţionată la executare a jumătate din pedeapsă, adică peste 1 an şi 2 luni.

Mihail Vlasov este unul dintre cele mai controversate personaje din Iaşiul post-decembrist. Înainte de Revoluţie, Vlasov a fost judecător, funcţie de pe care a fost condamnat pentru că ar fi primit mită 70.000 de lei, adică echivalentul unei Dacii pe atunci. În 1990, Vlasov a fost achitat de acele acuzaţii, reuşind să convingă justiţia acelei vremi că ar fi fost victima unei anchete politice.

Anii ’90 au fost de bun augur pentru Vlasov, care s-a ridicat şi a reuşit să îşi clădească la Iaşi o vilă ce l-a adus în atenţia presei. Luxuriantă, imensă, cu piscină în interior, locuinţa din Copou a lui Vlasov, devenit între timp avocat, era considerată cea mai scumpă din oraş la acel moment.

Citește și:

Uite cu ce maşini se plimba «împăratul» Mihail Vlasov!

Fiica lui Mihail Vlasov, despre viciul tatălui ei: ”Tata joacă la cazino. Şi ce face? Violează copii?”

În 2007, „împăratul” ajunge un nume cunoscut la nivel naţional odată cu numirea sa în funcţia de preşedinte al Camerei Comerţului şi Industrie a României (CCIR). Un an mai târziu, pentru o scurtă perioadă, iulie-decembrie 2008, a fost şi deputat în Parlamentul României.

Numele lui Vlasov a apărut pe lista părţilor vătămate într-un dosar al Poliţiei Capitalei ce a vizat clanurile interlope „Duduianu” şi „Caran”, cercetate pentru cămătărie. Vlasov ar fi fost un client al celor două clanuri, de la care ar fi împrumutat, în mai multe rânduri, sute de mii de euro pentru a juca la ruletă.

Citește și:

Mihail Vlasov, fostul șef al Camerei de Comerț, are coronavirus. Soția sa a murit infectată și ea cu Covid-19

Despre pasiunea pentru ruletă a lui Vlasov a vorbit inclusiv fiica sa, Vanda Vlasov, în 2014. „Jocurile de noroc sunt o îndeletnicire a nobilimii. Da, tata joacă la cazino. Şi ce face? Violează copii?", spunea, atunci, fiica “împăratului”. Declaraţia era dată în contextul menţinerii arestului lui Vlasov, într-un dosar al DNA în care a fost acuzat că a cerut mită 1 milion de euro pentru a rezolva favorabil un dosar de la Curtea de Arbitraj.

Citește despre conexiunile politice ale lui Mihail Vlasov pe Adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net