Impozitarea pensiilor speciale cu până la 85% se decide, azi, în Parlament, iar proiectul are mari șanse să fie adoptat deoarece este susținut atât de PSD, cât și de PNL. Camera Deputaților este for decizional. După adoptare, legea trebuie promulgată de președintele Klaus Iohannis.


Parlamentul decide, miercuri, impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%, potrivit Digi24. Proiectul PSD este susținut și de PNL. Există, astfel, o majoritatea pentru adoptarea legii în Camera Deputaților, for decizional.

Impozitarea pensiilor speciale. Cine pierde cei mai mulți bani

Toate pensiile speciale vor fi impozitate, iar procenul diferă în funcție de suma de bani încasată.

Cum vor fi impozitate pensiile peste 7.000 lei

„Toate pensiile speciale din România vor fi impozitate, iar cele care depășesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, urmare a unui amendament inițiat și susținut de PNL și PSD. În mod similar vom acționa și mâine în ceea ce privește pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel încât să fie îndepărtatată orice inechitate socială între pensionari”, a anunțat liderul deputaților PNL, Florin Roman, într-un comunicat de presă.

angajat-suparat.jpg

Angajat care sta la birou si care și-a pus mainile in cap din cauza impozitarii pensiilor speciale
Veste proastă pentru mulți români care beneficiază de pensii speciale: unele dintre acestea vor fi drastic impozitate

Cum vor fi impozitate pensiile speciale sub 7.000 lei

Conform actului normativ, după modificarea din comisii, pensiile speciale, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților vor fi impozitate cu 85% dacă sunt mai mari de 7.000 de lei și cu 10% dacă sunt mai mici de 7.000 de lei.

Marcel Ciolacu, despre impozitarea pensiilor speciale

„PSD a propus și vom vota astăzi în Parlament impozitarea drastică a pensiilor speciale! Cu 85%! Toate pensiile din România trebuie aduse la un nivel decent, comparabil cu cele din sistemul public. Acești bani trebuie să se ducă obligatoriu către alocații și pensii și nu în buzunarele clientelei plitice a PNL!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

USR: „Vor să impoziteze TOATE pensiile, nu doar cele speciale!”

USR acuză însă că proiectul modificat în comisii impozitează toate pensiile, nu doar pe cele speciale. „După ce au votat contra impozitării pensiilor speciale, PSD azi dimineață a pus pe ordinea de zi un proiect de... impozitare a pensiilor speciale. Și au convocat fulger comisia pentru buget și finanțe. Vor să impoziteze cu 85% toate pensiile peste 7.000 de lei. Ați citit bine. Toate pensiile. Și pensiile contributive și pilonul 2 și 3. Toate pensiile să fie impozitate cu 85% peste 7.000 de lei”, a scris pe Facebook deputatul USR Claudiu Năsui.

După adoptare, proiectul merge la președintele Klaus Iohannis la promulgare, iar impozitarea pensiilor speciale cu 10% respectiv 85% poate intra în vigoare.

Citește și: 

Mario Iorgulescu, acuzat de omor și dat în urmărire internațională. Decizia Curții de Apel este definitivă

Loading...