Încă 23 de cazuri de rujeolă confirmate, în ultima săptămână

Ultima actualizare:

    Ministerul Sănătății le recomandă părinților să respecte schema de vaccinare a copiilor
Ministerul Sănătății le recomandă părinților să respecte schema de vaccinare a copiilor

Îngrijorare maximă în rândul medicilor, deoarece numărul cazurilor de rujeolă crește pe z ice trece. Ministerul Sănătății a anunțat vineri că au fost confirmate încă 23 de cazuri de pojar, în ultima săptămână. Acestea au fost depistate în judeţele Mureş, Arad şi Braşov.

De la începutul anului şi până în 7 octombrie, au fost confirmate în România 753 de cazuri de rujeolă, fiind raportate trei decese prin rujeolă.

Îmbolnăvirile au fost înregistrate în 25 de județe. Cele mai multe au fost în: Mureş (168), Bistriţa-Năsăud (128), Arad (131), Cluj (90) şi Timiş (75). Celelalte cazuri au fost confirmate în judeţele Braşov (32), Suceava (31) Caraş-Severin (30), Hunedoara (17), Sălaj (8), Alba, Iaşi (câte cinci), Bacău, Constanţa, Sibiu (câte trei), Dâmboviţa, Neamţ, Olt (câte două), Bihor, Dolj, Giurgiu, Harghita, Mehedinţi şi Vaslui (câte un caz), în Bucureşti fiind înregistrate trei cazuri

„Majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunităţile cu acoperire vaccinală scăzută. Astfel, au fost organizate acţiuni de vaccinare cu ROR a copiilor incomplet vaccinaţi sau nevaccinaţi”, a precizat sursa citată.

Ministerul Sănătăţii face din nou apel la părinţi să respecte calendarul de vaccinare ROR, pentru sănătatea copiilor.

În zonele afectate, Institutul Naţional de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de şapte luni, cu refacerea vaccinului la vârsta de un an.

Ministerul Sănătăţii precizează că există suficiente doze de vaccin pentru toţi copiii care au nevoie de imunizare.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net