Încă două decese după incendiul de la Matei Balș s-au înregistrat marți dimineață, au anunțat oficiali din Ministerul Sănătății. Bilanțul tragediei ajunge la 10 victime.


Un alt pacient, care era internat la Institutul “Matei Balş” în pavilionul afectat vineri de incendiu, a murit marți dimineață, iar altul a decedat câteva ore mai târziu, în cursul după amiezii, a informat Ministerul Sănătăţii, citat de Agerpres. „Ministerul Sănătăţii a fost informat, în această dimineaţă, despre un deces în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie”, a precizat sursa citată. Ulterior, oficialii au mai anunțat un deces. În total sunt 10 victime. 

Victima numărul 9, o pacientă de 70 de ani

Potrivit ministerului, este vorba despre o pacientă în vârstă de 70 de ani, transferată după incendiu la Spitalul de Urgenţă “Prof. dr Dimitrie Gerota” şi care era internată în Secţia de Terapie intensivă. „Pacienta se afla în stare gravă, fiind intubată, prezenta comorbidităţi şi era diagnosticată cu infecţie cu SARS-CoV-2. În această situaţie, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului”, a indicat Ministerul Sănătăţii.

Victima numărul 10, un bărbat de 80 de ani 

Oficialii din minister au trimis în cursul după amiezii de marți al doilea comunicat, în care anunță decesul celui de-al zecelea pacient. Este vorba despre un bărbat de 80 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Universitar de Urgență București. pacientul fusese diagniosticat cu o formă severă de COVID-19, prezenta multiple comorbidități și se afla internat la secția de Terapie Intensivă a unității medicale, intubat. 

CITEȘTE ȘI: Încă un pacient a murit după incendiul de la Matei Balș. Bilanțul urcă la 8 decese

 

 

 
 
Loading...