Autoritățile române se pregătesc intens pentru un val uriaș de refugiați, care ar putea intra în România. Pentru asta a fost ridicată o nouă tabără la granița cu Serbia. Este a doua amplasată în doar câteva zile.


Tabăra pentru imigranţii musulmani se află la Stamora Moraviţa, în judeţul Timiş, pe un teren de peste şapte hectare. Au fost aduse acolo zeci de corturi și toalete mobile.

"Comuna Moraviţa mai are patru cămine culturale unde suntem pregătiţi să primim circa 400 de refugiaţi", a precizat viceprimarul de la Moraviţa, Francisc Hopitean, pentru România tv.

Tabăra este temporară şi va rămâne în funcţiune cât vor considera autorităţile că e necesar.

La fel și cea amplasată în localitatea Lunga, tot în zona graniţei cu Serbia, care a fost amenajată în weekend. Până acum, nici un refugiat nu a dorit să intre în țara noastră.

Săptămâna trecută, doi afgani au ajuns din greșeală la Beba Veche și au plans în hohote că s-au rătăcit și că vor să fie retrimiși în Serbia.

Viceprimarul Gabriel Oprea participă azi la JAI, unde se întâlnește cu miniștri de interne europeni ca să discute despre problema refugiaților.

Va transmite același punct de vedere al României, acela că nu suntem de acord cu cotele obligatorii și nici cu majorarea numărului de refugiați care să-și facă un rost în statetele UE: și anume, în loc 40.000, cât se discutase inițial, la 120.000, cât au avansat, mai nou, liderii europeni.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: