Încă trei paturi pentru mari arși la Spitalul ”Bagdasar-Arseni”. Câte sunt în total în România

Ultima actualizare:

    În România, există doar 24 de paturi pentru pacienții cu arsuri grave
În România, există doar 24 de paturi pentru pacienții cu arsuri grave

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că au fost aprobate încă trei paturi pentru mari arși. Acestea se află la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a aprobat pe 22 martie înființarea Unității Funcționale pentru Arși din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” din București.

Aprobarea vine ca urmare a solicitării unității sanitare de modificare a structurii, în sensul înființării acestei unități pentru mari arși.

Unitatea Funcțională pentru Arși cuprinde spații pentru tratamentul pacienților cu arsuri, respectiv sală de operații, sală de pansamente, spațiu pentru sterilizare, respectiv sală pentru baie terapeutică și trei rezerve individuale de terapie intensivă.

În România, sunt 24 de paturi pentru mari arși

”Toate spațiile respectă acum reglementările Ordinului Ministrului Sănătății privind organizarea şi funcţionarea structurilor care acordă asistenţă medicală şi îngrijirea bolnavilor cu arsuri. Spațiile în care au fost investite fonduri de la Primăria Sectorului 4 au fost dotate cu aparatură și instrumentar de ultimă generație achiziționate de Ministerul Sănătății prin acțiunile prioritare AP-ARSURI, în perioada 2019 – 2020. Cele trei paturi funcționau pentru tratarea pacienților cu arsuri în cadrul secției ATI din  Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”. A fost necesară modificarea structurii unității și alinierea la reglementările normativului în vigoare în vederea aprobării funcționării acestora pentru tratarea pacienților cu arsuri severe ”, au anunțat autoritățile.

Astfel, în prezent, la nivel național există 24 de paturi de adulți pentru mari arși, în spitale din București, Timișoara și Iași.

Citește și: 

Revoltător! La 5 ani de la «Colectiv», România tot nu îşi poate îngriji marii arşi

Asta e „fortăreața” unde se vindecă pacienții cu arsuri grave!

image
image
image
image
image
image
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net