Încă un om a murit de gripă. Anul acesta au fost de cinci ori mai multe decese

Ultima actualizare:

    Bărbatul ucis de gripă era din județul Prahova
Bărbatul ucis de gripă era din județul Prahova

Încă un deces provocat de gripă a fost confirmat de specialiști. Este vorba despre un bătrân din județul Prahova. Din fericire, sezonul gripal se apropie de sfârșit, conform datelor Centrului Național pentru Boli Transmisibile, care anunță că, în ultima săptămână, s-au înregistrat doar cazuri sporadic în țară. Din păcate, însă, în ultimele luni, periculosul virus a ucis peste o sută de români.

Decesul bătrânului de 81 de ani, din Prahova este cel de-al 127-lea din acest sezon gripal. Bărbatul avea boli cronice și nu fusese vaccinat, mai spun reprezentanții Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). În urma analizelor de laborator, medicii au depistat virus gripal tip B, decesul survenind în data de 15 aprilie. 

Deși, în acest an, nu a fost epidemie de gripă, așa cum a fost în alte sezoane, numărul deceselor a fost de aproape cinci ori mai mare față de cel de anul trecut, când gripa a ucis 27 de români.

Potrivit ultimelor date ale CNSCBT, de la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute și a gripei și până la data de 15  aprilie, au fost confirmate cu laboratorul 1743 cazuri de gripă.

Vestea bună este, însă, faptul că sezonul gripal este pe final, la fel și cel al virozelor. De altfel, statisticile arată că, în săptămâna 16 – 22 aprilie, morbiditatea prin infecții respiratorii a fost sub nivelul minim așteptat, înregistrându-se 56.385 de cazuri.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net