Încă un scandal! Medic oftalmolog acuzat că opera fără să aibă dreptul

Ultima actualizare:

    Medicul oftalmolog opera pacienți fără să aibă dreptulFoto:Shutterstock
Medicul oftalmolog opera pacienți fără să aibă dreptulFoto:Shutterstock

Cazurile falșilor medici par să nu se termine în România. Un medic oftalmolog din Cluj Napoca este acuzat de deputatul USR, Emanuel Ungureanu, că ar fi operat vreme de 10 ani fără să fi avut acest drept.

Un nou scandal zguduie sistemul medical românesc. Un medic oftalmolog clujean este acuzat că ar fi operat vreme de un deceniu fără să aibă competența pentru asemenea intervenție.

Conform Digi 24, deputatul USR Emanuel Ungureanu a făcut o sesizare ce a ajuns la Ministerul Sănătății, care a constatat că medicul respectiv a obținut diploma de specialitate abia anul trecut, deși făcea operații de 10 ani.

Deputatul a aflat de această situație după ce a mers în vizită la spitalul CFR din Cluj Napoca, iar la sesizarea unei paciente care l-a acuzat pe medic că a operat-o și a fost lovită peste cap, a făcut verificări.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu i-a făcut medicului oftalmolog reclamație la Ministerul Sănătății
Deputatul USR Emanuel Ungureanu i-a făcut medicului oftalmolog reclamație la Ministerul Sănătății

Bărbatul ar fi, de fapt, medic de familie, dar încă nu sunt date certe în această privință, o anchetă a Ministerului Sănătății fiind în curs de desfășurare.

Alte scandaluri cu medici

În luna februarie, a izbucnit cazul falsului medic estetician, Matteo Politi, un italian cu 8 clase, ce făcea operații inclusiv în clinici private, prezentîndu-se drept dr. Matthew Mode, fără a avea studii medicale, deși în CV-ul lui figurau universități prestigioase de medicină.

De asemenea, în comuna Gruiu, județul Ilfov, a mai fost descoperit un fals stomatolog care ar fi desfășurat activități specifice meseriei de dentist, deși era zidar. Bărbatul ar fi învățat meseria, în particular, de la soția lui care avea studii de specialitate.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net