Incendiu de proporții la o fermă de creștere a păsărilor din Vâlcea. Zeci de focare sunt active

Ultima actualizare:

    Pompierii au cerut suplimentarea efectivelor pentru a putea stinge incendiul Sursă foto: Shutterstock
Pompierii au cerut suplimentarea efectivelor pentru a putea stinge incendiul Sursă foto: Shutterstock

Pompierii din Vâlcea intervin, joi, pentru stingerea unui incendiu la gunoi de grajd aparţinând unei ferme de creştere a păsărilor. Incendiul a izbucnit încă de miercuri, dar joi a fost necesară suplimentarea efectivelor, întrucât incendiul se manifestă cu zeci de focare. S-au folosit deja deja peste o sută de tone de apă.

”Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi în data de 11.08.2021, la ora 14.40, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în localitatea Bălceşti, la un depozit de gunoi de grajd, aflat în administrarea unei societăţi comerciale cu profil de creştere a păsărilor. Pentru stingerea incendiului, s-au trimis iniţial la faţa locului, o autospecială de stingere cu apă şi spumă, pompierii militari acţionând alături de membrii SVSU Bălceşti”, a transmis, joi, ISU Vâlcea.

Sursa citată a precizat că, la scurt timp, s-au solicitat din partea administratorului depozitului, mai multe utilaje (cisterne cu apă şi buldoexcavatoare), pentru dislocarea gunoiului şi stingerea focarelor.

”Până în acest moment, în zonă s-au folosit aproximativ 100 de tone de apă, operaţiunea de stingere desfăşurându-se şi pe timpul nopţii. În această dimineaţă, la faţa locului au fost trimise efective mărite de pompieri şi utilaje. În acest moment focarele sunt de ordinul zecilor şi se manifestă în profunzimea stratului de gunoi, gros de aproximativ 2 metri, pe o suprafaţă de aprox. 250 mp, pe o singura parcelă”, au mai transmis pompierii.

Zona în care se află amplasat depozitul este nelocuită, astfel că degajarea fumului nu pune în pericol populaţia din oraşul Bălceşti, relatează News.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net