Încă un incendiu în spitalele din România. De această dată, focul a izbucnit sâmbătă, 24 iulie, în blocul operator al secţiei de chirurgie cardiovasculară, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.


Patru persoane aflate acolo, toate cadre medicale, au ieşit singure din sală şi nimeni nu a fost rănit. Cu doar puţin timp înainte avusese loc o operaţie, iar pacientul apucase să fie dus în altă secţie. Suprafaţa afectată a fost de 40 de metri pătraţi.

Incendiul a fost stins de serviciul privat pentru situaţii de urgenţă al spitalului. Totuşi, la faţa locului au fost chemaţi şi pompieri de la ISU Dobrogea, precizează Digi24. Cauza probabilă a fost un scurtcircuit la un dezumidificator.

În ultimii ani, în special în această perioadă de pandemie, au avut loc mai multe incendii în marile spitale din România, unele soldate cu victime.

Să ne aducem aminte cum în toamna anului trecut 10 bolnavi de COVID au murit pe loc, arşi de vii, într-o secţie ATI a Spitalului de Urgenţă Piatra Neamţ.

În ianuarie 2021, alţi 5 oameni şi-au pierdut viaţa la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti, în urma unui incendiu izbucnit în pavilionul unde erau internaţi peste 100 de bolnavi de coronavirus.

O lună mai târziu, s-a strigat „foc!” şi la Institutul „Marius Nasta”. Din fericire, atunci nimeni nu a fost rănit. 

 
 
Loading...