Incendiu puternic la Iași. Populația, avertizată prin RO Alert că fumul e toxic: „ Închideți ușile și geamurile!”

Ultima actualizare:

    Încă nu se cunosc nici cauzele, nici pagubele produse de incendiul de la Iași. Ancheta este în desfășurare
Încă nu se cunosc nici cauzele, nici pagubele produse de incendiul de la Iași. Ancheta este în desfășurare

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de joi spre vineri la Iași, iar populația a fost avertizată prin sistemul RO Alert. Din cauza riscului de toxicitate a fumului degajat, oamenii au fost sfătuiți să stea în case, să închidă ușile și ferestrele, să închidă sistemele de aer condiționat și climatizare.

Un incendiu puternic a izbucnit astă noapte, la ora 01.30, pe strada Pantelimon-Halipa, la supermarketul de instalații și depozitul Romstal, din Iași. Zona se află în imediata apropiere a Liceului Ion Holban și a Spitalului de Recuperare.

Ionuț Grădinaru, ISU Iași: „Am intervenit cu opt autospeciale”

Ionuț Grădinaru, șeful ISU Iași, a declarat pentru Mediafax că „la ora 01.30, ISU a fost informat despre producerea unui incendiu la un complex comercial din municipiul Iași. S-a intervenit cu opt autospeciale cu apă și spumă. Incendiul a fost localizat”.

Incendiu puternic la Iași. A fost evacuat un bloc de locuințe

Autoritățile s-au alarmat cu atât mai mult cu cât în vecinătate există un bloc de locuințe, iar fumul degajat ar fi putut pune în pericol sănătatea locatarilor. Acesta este motivul pentru care s-a luat decizia ca aceștia să fie evacuați. Pompierii ISU Iași au intervenit cu mai multe echipaje pentru a stinge flăcările și au evacuat familiile care locuiau în blocul de locuințe din vecinătate. Motivul nu a fost riscul de propagare a flăcărilor, ci fumul dens care se îndreptă către imobil. Din fericire, în urma incendiului, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

În același timp, populația din oraș a primit un mesaj prin sistemul RO-Alert, iar oamenilor li s-a recomandat să stea în case. Locuitorii din Iași au fost anunțați să stea departe de zona în care are loc incendiul printr-un mesaj RO-Alert. „Incendiu major cu degajări mari de fum produs la Romstal-municipiul Iași, strada Pantelimon Halipa nr 7. Ocoliți/evitați zona. Lăsați căile libere pentru accesul forțelor de intervenție. Luați măsuri de autoprotecție. Închideți ușile și ferestrele, astupați gurile de aerisire și opriți funcționarea instalațiilor de ventilație sau climatizare”, este mesajul transmis de ISU iași, potrivit Mediafax.

Incendiul puternic de la Iași, în urma căruia populația din oraș a fost avertizată prin RO Alert are, deocamdată, cauze necunoscute. Nu se știe ce anume a dus la izbucnirea flăcărilor și nici care este valoarea pagubelor. O anchetă în acest sens este în desfășurare.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net