Incendiu puternic la Ploiești! Autorităţile au emis mesaj RO-Alert

Ultima actualizare:

    Incendiu în hala unei firme din Prahova care se ocupă de colectarea deșeurilor periculoaseFoto: Garda de Mediu Prahova
Incendiu în hala unei firme din Prahova care se ocupă de colectarea deșeurilor periculoaseFoto: Garda de Mediu Prahova

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri dimineaţă (2 iunie), în incinta unui incinerator de deşeuri de lângă Ploieşti, autorităţile emiţând un mesaj RO-Alert din cauza degajării mari de fum. În ultimele luni, deţinătorii incineratorului a fost amendaţi de mai multe ori din cauză că nu respectă normele în vigoare iar în prezent are activitatea suspendată.

UPDATE: Incineratorul deţine autorizaţie de securitate la incendiu din anul 2011, cu obiect de activitate hală incinerator deşeuri periculoase.Ultimul control a fost în data de 08.01.2021, ocazie cu care s- au aplicat 2 amenzi în cuantum de 7500 lei pentru instalaţia de hidranţi care nu funcţiona şi diminuarea gabaritului căilor de evacuare  prin amplasarea de pubele la intrarea în hală.

Anunţul privind incendiul puternic a fost făcut de către oficiali Gărzii de Mediu Prahova.„În cursul dimineţii de astăzi, 02.06.2021, ora 02:45, Comisariatul Judeţean Prahova al Gărzii Naţionale de Mediu a fost anunţat prin apel 112 despre izbucnirea unui incendiu pe platforma incineratorului SC ECO BURN SRL din localitatea Brazi, judeţul Prahova. Echipa de permanenţă din cadrul comisariatului s-a deplasat în teren. Din primele constatări la faţa locului, incendiul se manifestă în interiorul incineratorului, cu degajare de fum dens în atmosferă datorită arderii necontrolate a deşeurilor existente. Incendiul este încă în desfăşurare. Din cauza degajărilor masive de fum, ISU Prahova a emis mesaj RO-ALERT”, a scris Garda de Mediu Prahova pe Facebook. 

Un alt incendiu aa vut loc în aceeași zonă în urmă cu doar câteva luni

Conform comisarilor de mediu, măsurătorile privind indicatorii de calitate a aerului monitorizaţi cu staţiile fixe de monitorizare din Municipiul Ploieşti şi localitatea Brazi, precum şi cei monitorizaţi cu laboratorul mobil al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova în zona de sud a Municipiului Ploieşti, nu au arătat creşteri sau depăşiri.Cauza incendiului urmează să fie stabilită de ISU, relatează news.ro. Incineratorul este amplasat pe o platformă industrială din apropierea rafinăriei de la Brazi, la câţiva kilometri de Ploieşti, iar în ultima perioadă a fost amendat de mai multe ori din cauza încălcării legii şi nerespectării legislaţiei privind această activitate. În prezent, activitatea unităţii este sistată. Un alt incendiu a avut loc în aceeaşi zonă în urmă cu câteva luni, însă nu in interior, ci în curtea incineratorului. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net