Incendiul de la Petromidia. Filmul evenimentelor, momentul exploziei și reacția turiștilor aflați pe plajă

Ultima actualizare:

    foto: Inquam
foto: Inquam

Momentul exploziei de la Petromidia a fost surprins de o persoană aflată pe Litoral. Alte filmulețe postate pe Facebook prezintă reacțiile turiștilor în urma deflagrației care a dus la moartea unei persoane și la rănirea a altor cinci. Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a prezentat vineri filmul provizoriu al evenimentelor produse după explozia de la Petromidia.

  • Astăzi, 2 iulie 2021, la ora 12:16 a fost anunțat printr-un apel la 112, un incendiu la Rafinăria Petromidia, localitatea Năvodari, județul Constanța. În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum.
  • Imediat de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului. Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o evacuarea imediată a victimelor, dintre care, 1 cu arsuri pe 45% din suprafața corpului transportată cu elicopterul SMURD la spital, 1 cu arsuri la nivelul feței transportată la spital, 1 cu traumatism membru inferior, 1 cu traumatism lombar transportată la spital, 1 cu arsuri minore. A șasea victimă, un bărbat dat dispărut, a fost găsit decedat. Victima avea 32 de ani.
  • Incendiul a fost localizat la ora 13:14, fiind astfel eliminat pericolul extinderii acestuia la vecinătăți. La locul intervenției s-au deplasat aproximativ 50 de pompieri către au încadrat în primă fază 5 Autospeciale de stingere cu apa și spumă, 1 autocamion cu 2000 l substanța de stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 1 cisternă, 5 ambulanțe SMURD de prim ajutor, 1 unitate de terapie intensivă mobilă, 5 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Constanta si un elicopter SMURD.
  • Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns, s-a dispus alocarea de forte suplimentare, respectiv: 8 autospeciale de atingere cu apă și spumă din cadrul ISU Călărași, Ialomița, Tulcea, Brăila, precum și un autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere. Ulterior cantitatea de substanta de stingere a fost suplimentata cu cate 2000 l de la ISU CL, ISU GL, ISU TL, ISU ÎL și ISU VN Situația este încă în dinamică, vom reveni cu actualizări.
  • La acest moment situația este sub control, iar în urma consultării cu reprezentanții Gărzii de Mediu, direcția fumului este în sens opus fată de plajă și de oraș, motiv pentru care cetățenii sunt în siguranță. Cu toate acestea rugăm populația să își ia măsuri de autoprotecție prin închiderea ferestrelor.

Citește și:

Reacția premierului Cîțu, după explozia de la Petromidia: "I-am cerut şefului DSU să analizeze dacă se impune evacuarea persoanelor din zonă"

Ministrul Mediului, după explozia de la Petromidia: "Situația este gravă". Norul de fum se deplasează spre mare

ANM: Norul toxic de la Petromidia se deplasează spre mare

Ministrul Sănătății, update despre starea victimelor

Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății, vine cu ultimele informații după explozia de la Petromidia: "Referitor la starea pacienților de la Combinatul Petromidia, Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății m-a informat că două victime cu arsuri în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia vor fi transferate de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca). Conform primelor evaluari de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, este vorba despre două persoane cu vârsta de aproximativ 50 de ani, o persoană cu arsuri pe 40% din suprafața corporală, grad II A/II B, și o persoană cu arsuri pe 35% din suprafața corporală, grad II A/II B. Alte două victime au primit până acum îngrijiri în Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța pentru traumatisme, iar una a refuzat transportul la spital. Rămânem în legătură cu echipele medicale în privința stării pacienților", se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net