Începe bătălia pentru bugetul 2019. PMP a depus 2.500 de amendamente

Ultima actualizare:

    Bugetul de stat pe 2019 şi şi bugetul asigurărilor sociale intră luni, 11 februarie, în dezbaterea Parlamentului. Votul final urmează să fie dat vineriFOTO: Click!
Bugetul de stat pe 2019 şi şi bugetul asigurărilor sociale intră luni, 11 februarie, în dezbaterea Parlamentului. Votul final urmează să fie dat vineriFOTO: Click!

Bugetul de stat pe 2019 şi şi bugetul asigurărilor sociale intră luni, 11 februarie, în dezbaterea Parlamentului. Votul final urmează să fie dat vineri. Proiectul de buget a fost aprobat de Guvern, dar toate partidele au anunțat că nu sunt de acord cu forma propusă.

Începe bătălia! Bugetul țării pentru anul 2019 este în întârziere de peste două luni și încă sunt diferențe de opinie între cei care au proiectat bugetul și preprezentanții partidelor. Proiectul de buget pentru acest an, aprobat vineri în şedinţa de Guvern, prevede o creştere economică de 5,5%, un câştig salarial mediu brut de 5.163 lei, un deficit bugetar în scădere la 2,55% şi atingerea unui număr al salariaţilor de 5,282 milioane.

Bugetul 2019. Programul dezbaterilor

Astăzi, 11 februarie, până la ora 14.00, toate amendamentele vor fi centralizate şi grupate pe ordonatori principali de credite. 

De la ora 15.00, sunt programate şedinţe comune ale comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea, avizarea şi depunerea avizelor la Comisiile pentru buget, finanţe şi bănci, simultan având loc şi dezbateri generale în cadrul Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci.

De marţi de la ora 9.00, până miercuri la ora 14.00, vor avea loc dezbateri în cadrul Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci cu ordonatorii principali de credite.

Vineri, este programat votul final asupra bugetului în plenul Camerelor reunite.

Conform Regulamentului şedinţelor comune ale celor două Camere, aprobarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat se face cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi.

După aceasta, cele două proiecte urmează să fie promulgate de preşedintele Klaus Iohannis.

Liderul PMP Eugen Tomac anunţa că partidul său a pregătit 2.500 de amendamente. Şi Pro România a anunţat că va depune amendamente, cel mai important fiind cel referitor la suspendarea subvenţiei acordate partidelor de la bugetul de stat. Și liderul PSD Liviu Dragnea va avea cel puţin un amendament, referitor la reducerea bugetelor serviciilor secrete.

Ce spun  partidele despre proiectul de buget

  • PNL, prin Raluca Turcan, afirmă că bugetul a fost transmis într-un cadru neconstituţional şi acuză Guvernul că încalcă în mod deliberat Constituţia pentru a câştiga timp.
  • USR susţine că deficitul din proiectul de buget pe 2019 depus la Parlament este mai mare cu 1,3 miliarde de lei decât în cel prezentat în urmă cu o săptămână, concluzia fiind că "sunt cifre false în buget".
  • Liderul PMP Eugen Tomac afirmă că bugetul de stat pe 2019 este un buget al recesiunii, "bugetul catastrofă marca Dragnea".
  • Liderul Pro România, fostul premier Victor Ponta, consideră că proiectul bugetului de stat pe 2019 este un "fake" şi reia criticile privind fondurile alocale partidelor parlamentare, anunţând că va solicita printr-un amendament suspendarea acordării lor.
  • Şi UDMR a avut oboecţii în legătură cu proiectul de buget, ameninţând că nu îl va vota.
  • SURSA: news.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net