Înregistrarea electronică în Programul Diversity Visa al SUA a început de miercuri, 2 octombrie 2019, orele 19.00 și durează până marți, 5 noiembrie 2019, orele 19.00 (ora României), informează Ambasada Statelor Unite.


Loteria Vizelor în SUA oferă în fiecare an șansa pentru 55.000 de oameni să obțină permis de ședere în SUA și să beneficieze de toate drepturile unui cetățean american, mai puțin dreptul de a vota.

Noutăți Loteria Vizelor 2021

Cei care doresc să participe la Loteria vizelor în SUA 2021 trebuie să știe că sunt noutăți pentru anul 2021.

  • Cererile pot fi trimise începând de miercuri seară (2 octombrie), de la ora 19.00, și până marți, 5 noiembrie tot ora 19, ora României.
  • Pentru acest an, există o cerinţă nouă: Aceea de a include în cerere datele paşaportului principalului solicitant.
  • Înscrierile se fac doar electronic.
  • Numai persoanele care au fost selectate pentru un permis de ședere vor fi informate și chemate la interviu.
  • Acolo, aceștia trebuie să demonstreze faptul că au absolvit liceul sau au cel puțin doi ani de experiență în muncă, în ultimii cinci ani, în cazul profesiilor care necesită cel puțin doi ani de pregătire sau experiență.
  • Ambasada SUA avertizează că nu se percepe nici o taxă la înscriere, iar cei care primesc email-uri în care sunt anunțați că au fost selecționați pentru Loteria Vizelor, dar li se cer bani, trebuie să ştie că e vorba de o fraudă.

Loteria vizelor funcționează din 1995 şi la el au participat milioane de români

Loteria vizelor, programul guvernamental al Statelor Unite prin care sunt selectaţi imigranţi din întreaga lume pentru a se muta pe tărâmul făgăduinţei are reguli noi anul acesta.

Diferit faţă de anii precedenţi este că anul acesta, cei care vor să trăiască în America trebuie să introducă acum în aplicaţie informaţiile din paşaport.

În plus, fotografia trebuie să fie recentă. Dacă este o poză veche care a mai fost utilizată pentru Loteria Vizelor, candidatul va fi descalificat automat.

Condiţia minimă pentru că aplicaţia să fie acceptată este ca doritorul să aibă cel puţin diplomă de Bacalaureat sau să dovedească faptul că a muncit cel puţin 2 ani.

Anul trecut s-au înscris la loteria vizelor 80.000 de români, dintre ei au fost selectaţi 516, iar la final doar 148 au primit viza în Bucureşti.

Loteria vizelor 2021. Precizări de la Ambasada SUA

  • Este foarte important ca participanții să păstreze numărul lor unic de confirmare până cel puțin la data de 30 septembrie 2021.
  • Numărul de confirmare este singura modalitate de a verifica dacă o cerere de participare a fost selecţionată şi de a obţine informaţii despre solicitarea de viză şi despre programarea la interviu, dacă cererea a fost selecţionată.  Numărul unic de confirmare ajută la protejarea participanților DV împotriva fraudei, încălcării legii sau problemelor poștale. Este cunoscut faptul că numeroși intermediari lipsiți de scrupule s-au oferit să faciliteze înscrierea participanților în program, reținându-le paginile de confirmare și apoi pretinzând bani în schimbul informațiilor de pe cererea de participare.  Participanţii nu trebuie să permită altor persoane să le rețină pagina de confirmare, ci să şi-o păstreze ei înșiși astfel încât să poată verifica independent situaţia cererii lor de participare.  

Câștigători ai Loteriei vizelor 2021

Începând cu data de 5 mai 2020, participanţii la programul DV-2021 vor putea folosi numărul lor unic de confirmare atribuit la înregistrare, pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet dvlottery.state.gov dacă cererea lor a fost selecţionată. (Sursa: Ambasada SUA)

Citește și:

Cetăţenii români nu vor avea nevoie de viză pentru Marea Britanie, după Brexit

Suntem peste tot acasă! Cum arată satul Romania din America

 
 
Loading...