Începe procesul lui Codrin Nicoară! De ce este acuzat soțul mezzosopranei Maria Macsim de la Opera Iași

Ultima actualizare:

    Mezzosoprana Maria Macsim Nicioară de la Opera Iași, alături de soțul ei Constantin NicioarăFOTO: Facebook
Mezzosoprana Maria Macsim Nicioară de la Opera Iași, alături de soțul ei Constantin NicioarăFOTO: Facebook

Procesul în care pianistul Codrin Nicoară este anchetat în cazul decesului soției sale, mezzosoprana Maria Macsim de la Opera Iași, poate începe, conform deciziei magistraților din cadrul Judecătoriei Iași. El este acuzat delăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

Data la care poate incepe procesul nu a fost inca stabilita, iar decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel, conform BZI.ro

Anchetatorii ieșeni au dispus, acum câteva săptămâni, trimiterea în judecată a pianistului Codrin Constantin Nicoară în dosarul morții soției sale.

„Instanța constata legalitatea rechizitoriului emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Constată legalitatea sesizării instanței, a administrării probelor și a efectuării actelor de către organul de urmărire penală. Dispune începerea judecății în cauză privindu-l pe inculpatul Codrin Constantin Nicoară pentru comiterea infracțiunii de lăsare fără ajutor a unei persoane aflată în dificultate”, au precizat judecătorii ieșeni.

 La finele anului trecut, îndrăgita artistă Maria Macsim Nicoară a murit, după mai multe luni petrecute în spitalele din Iași, scrie BZI.

”Inițial, în acest caz fusese întocmit un dosar penal pentru tentativă de omor, dar soluția a fost de clasare acolo. Apoi, s-a dispus extinderea urmăririi penale sub acuzația de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Recent a fost finalizat rechizitoriul și a fost trimis la instanță”, a explicat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

 Patru rude ale mezzosopranei Maria Macsim Nicoară s-au constituit părți civile în cadrul procesului penal ce îl privește pe pianistul ieșean Codrin Nicoară.

”Accidentul” care a dus la deceseul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară

În decembrie 2020, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară s-a stins din viață, după la opt luni după un presupus accident casnic.

Se pare că artista ar fi căzut pe scări, apoi ar fi zăcut plină de sânge, pe un pat, timp de opt ore. Când a ajuns la spital, medicii au anunțat poliția. Soțul ei și-a angajat un avocat.

„Pacienta în vârstă de 52 de ani avea un traumatism cranio-cerebral, fiind în comă, cu scor de comă Glasgow 5, cu hematom temporal stâng. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD, care a intubat-o și a transportat-o la Secția de Neurochirurgie, în sala de operație. Rudele au declarat că pacienta a căzut pe scară seara și s-a lovit la cap”, au afirmat la a cea dată reprezentanții SMURD Iași.

Procurorii au declanșat o anchetă, pentru a vedea dacă a fost vorba sau nu despre un accident. Au fost audiați mai mulți martori, rude ale artistei, însă, pentru că Maria Macsim Nicoară nu a putut vorbi, cercetările au bătut pasul pe loc. După decesul îndrăgitei artiste, cercetările au continuat. Procurorii încearcă să afle dacă mezzosoprana a fost victima unui accident casnic sau dacă, în acest caz, a fost vorba despre altceva.

A murit acum cinci luni

După două luni, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a schimbat patul de spital cu cel de acasă. Familia a dorit acest lucru, având în vedere că artista a făcut unele progrese, iar ori de câte ori se vorbea în rezervă despre plecarea acasă, acesta se înviora, semn că-și dorea să părăsească unitatea medicală. Familia a cerut inclusiv un ordin de protecţie împotriva soţului, pianistul Codrin Nicoară.

Apropiaţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară au anunţat că artista a murit în cursul zilei de miercuri, 23 decembrie. Decesul a survenit după externarea acesteia din spital, acolo unde, spune sora sa, ar fi avut inclusiv COVID-19.

Maria Macsim Nicioară a ajuns în stare gravă la spital în dimineața zilei de 10 mai, la aproximativ 8 ore după ce ar fi căzut pe scările interioare ale vilei în care locuiește alături de soțul său. De altfel, soacra sa a alertat autoritățile, după ce a fost chemată de fiul ei să vadă în ce stare îi este soția.

Marele absent de la înmormântarea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară: soțul artistei a evitat orice contact cu familia acesteia

image
image
image
image
image
image
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
flori jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net