A început apelul la sentințele date în Cazul Colectiv. Ce audieri va face instanța și ce pedepse au luat principalii acuzați

Ultima actualizare:

    Autoritățile au fost depășite de tragedia din Clubul Colectiv din noaptea zilei de 25 octombrie 2015
Autoritățile au fost depășite de tragedia din Clubul Colectiv din noaptea zilei de 25 octombrie 2015

Curtea de Apel București a reluat miercuri dezbaterile în dosarul Colectiv, după ce atât procurorii, cât și persoanele condamnate de Tribunalul București au declarat apel împotriva deciziei. Vineri se împlinesc cinci ani de la tragedia din Clubul Colectiv.

La termenul de miercuri al procesului, aflat în faza de apel, judecătorul i-a audiat pe foștii angajați ISU George Petrică Matei și Antonina Radu, ambii condamnați de prima instanță pentru modul defectuos în care și-au îndeplinit atribuțiile legat de controalele de la clubul Colectiv, scrie Stiripesurse.ro. Instanța i-a audiat deja pe doi dintre patronii clubului și a stabilit și calendarul de termene în proces.

Magistrații au anunțat că vor judeca apelurile în procedură de urgență

Instanța a lăsat de înțeles că judecarea apelurilor se va face cu celeritate având în vedere perioada deja foarte lungă ce a trecut de la producerea tragediei. Două părți vătămate din dosarul tragediei de la Clubul Colectiv au depus cereri la dosar prin care solicită magistraților luarea măsurii sechestrului asigurător în dosar în cazul persoanelor deja condamnate de prima instanță. Din păcate, autorii cererilor nu au fost prezenți la proces, așa că instanța a stabilit ele să fie dezbătute după audierea inculpaților, martorilor și a părților vătămate, respectiv la momentul la care se vor discuta probele propuse de părțile din dosar.

Procurorii au considerat că pedepsele sunt prea mici pentru dramele produse în Clubul Colectiv
Procurorii au considerat că pedepsele sunt prea mici pentru dramele produse în Clubul Colectiv

Ce condamnări s-au dat în primă instanță în Dosarul Colectiv

În dosarul Colectiv sunt 13 inculpați, care în total au primit în primă instanță pedepse însumate de 115 ani de închisoare. Au făcut recurs la sentințe și inculpații și procurorii. Fostul primar al Sectorului 4, ales la alegerile din 27 septembrie primar la sectorul 5, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani și jumătate, în timp ce patronii clubului au primit câte 11 ani și 8 luni. Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu – Piedone a fost găsit vinovat pentru abuz în serviciu privind eliberarea autorizaților de funcționare pentru clubul Colectiv. Au mai fost condamnați pompierii: Antonina Radu – 9 ani și 2 luni George-Petrica Matei – 9 ani și 2 luni. Angajații firmei de artificii au primit următoarele pedepse: Daniela Ioana Niţă (patron) – 12 ani și 8 luni Viorel Zaharia (artificier) – 9 ani și 8 luni Marian Moise (artificier) – 10 ani Cristian Mihai Niţă (administrator) – 3 ani și 6 luni. În sfârșit, trei funcționari din Primăria Sectorului 4 au primit și ei pedepse cu închisoarea: Aurelia Iofciu – 8 ani de închisoare Larisa Luminița Ganea – 7 ani de închisoare și Ramona Sandra Moțoc – 3 ani de închisoare

Citiți și

Motivarea din Dosarul Colectiv: „Lăcomie, cinism şi lipsă de respect faţă de suferinţa victimelor”

Dosarul Colectiv la ultimul termen: Procurorii au cerut 15 ani închisoare pentru pompierii care au controlat clubul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
foto1 viol jpg
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net