A început Evaluarea Națională 2019. «La Română m-am descurcat. Mai greu va fi la Mate»

Ultima actualizare:
Părinții și bunicii au așteptat la gardul școlii
Părinții și bunicii au așteptat la gardul școlii

A început examenul de Evaluare naţională pentru absolvenţii de gimnaziu, cu proba la Română. Însă părinţii au avut emoţii mai mari. ”Avem copii buni, vor lua note mari”, s-au încurajat reciproc rudele adunate la gardul şcolilor.

Părinţi şi bunici şi-au frânt mâinile la gardul şcolilor unde s-a dat prima probă la Evaluarea naţională, cea scrisă la Limba şi literatura română. Reporterii Click! au fost alături de părinţii strânşi la Şcoala Gimnazială ”Grigorie Ghica Voievod” din Capitală. 

”Sperăm să le pice subiecte uşoare. Fiul meu a fost la meditaţii. Aproape un an am plătit săptămânal 100 de lei la Română şi 70 de lei la Matematică. Cred că în total am depăşit 8.000 de lei. Măcar să văd că a meritat efortul. Mi-e teamă să nu aibă emoţii prea mari, că eu tremur toată”, ne-a spus o mămică. 

Părinții și bunicii au așteptat la gardul școlii
Părinții și bunicii au așteptat la gardul școlii

La ora 10.00, un părinte a aflat subiectele, iar agitaţia a luat amploare. Au citit pe rând cerinţele şi au început să comenteze în fel şi chip. În cele din urmă, au căzut de acord: “Sunt prea grele!”. La ora 10.20 a ieşit din sala de examen primul elev, Alin. 

”Am scris tot ce am ştiut. Sper să iau o notă de 7 sau 8. M-am încurcat la o compunere în care trebuia să scriu o întâmplare petrecută acasă sau la şcoală, în timpul unei activităţi de lectură. Am scris ceva de genul: eram în clasa a III-a, nu am învăţat şi i-am dat învăţătoarei un buchet de flori”, ne-a spus băiatul.

Majoritatea elevilor care au ieşit de la examen le-au spus părinţilor că s-au descurcat bine sau binişor şi că următoarea probă este mai grea, cea la Matematică. 

Elevii din Olt au spus că subiectele au fost ”OK”
Elevii din Olt au spus că subiectele au fost ”OK”

Aceeaşi situaţie şi în judeţul Olt. La Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu“ din Slatina, din cei 120 de elevi înscrişi s-au prezentat cu 29 mai puţini, absenţii fiind elevi de la mai multe şcoli din mediul rural arondate acestui centru de examen. 

Părinţii se aşteaptă la rezultate bune, pentru că s-a făcut pregătire suplimentară şi la clasă, dar au plătit şi meditaţii. 

Un singur elev de la Şcoala din localitatea Grădinari susţine examenul. În clasa lui au fost opt elevi, însă ceilalţi vor merge la şcoala profesională şi nu mai dau examen.


    Elevii din Olt au spus că subiectele au fost ”OK”FOTO: Alina Mitran
Elevii din Olt au spus că subiectele au fost ”OK”FOTO: Alina Mitran

 „Eu i-am spus tot timpul că e important să aibă liceul. Uite, eu, am făcut o profesională, m-am dus să mă angajez la şcoală femeie de serviciu şi nu m-au primit, că n-am liceul“, spune mama, care speră ca băiatul să ia o notă bună şi să poată să se înscrie la un liceu din Drăgăşani, în judeţul vecin, scrie adevarul.ro.

Doar 154.956 de absolvenţi de gimnaziu s-au înscris pentru a susţine Evaluarea naţională, iar peste 25.000 de elevi nu s-au prezentat. Următoarea probă, cea la Matematică, este programată pentru joi, 20 iunie, iar vineri, pe 21 iunie, elevii vor susţine proba la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate pe 25 iunie, până la ora 12.00.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net