A început moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

Ultima actualizare:

    Opoziția vrea să dea jos Guvernul condus de Viorica Dăncilă
Opoziția vrea să dea jos Guvernul condus de Viorica Dăncilă

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, semnată de 173 de parlamentari, a fost depusă, a anunţat astăzi deputatul PNL Raluca Turcan. Ea a precizat că nu sunt încă suficiente voturi, dar că ”jocul merge mai departe”.

”În doi ani şi jumătate, PSD şi ALDE au dezbinat o ţară întreagă, au distrus rolul instituţiilor fundamentale, au mutilat legi importante, au compromis şansa de a moderniza ţara şi au atentat constant la bazele democraţiei româneşti şi ale statului de drept! În 26 mai 2019, PSD a reuşit să ne unească pe toţi, pe cei de acasă şi din străinătate, ca să ne salvăm ţara din mâinile PSD şi am reuşit!”, afirmă semnatarii în textul moţiunii.

Premierului Viorica Dăncilă i se transmite că rolul său s-a încheiat şi că trebuie să plece, dar nu înainte să răspundă politic pentru atentatul la drepturile fundamentale pe care, împreună cu Teodor Meleşcanu şi Carmen Dan, l-a condus împotriva a milioane de români din Diaspora.

”Aţi destabilizat întreaga arhitectură constituţională a statului român, prin destructurarea sistematică a instituţiilor constituţionale, prin slăbirea sistemului de checks and balances, prin subordonare politică pe bază de numiri de incompetenţi şi servili”, i se reproşează premierului.

PNL, USR, PMP și UDMR au semnat moțiunea

”Moţiunea de astăzi este urmarea moţiunii populare pe care românii au dat-o la votul covârşitor la referendum şi de asemenea pentru alegerile europarlamentare. Vrem să fim cât se poate de realişti şi să spunem: aritmetica parlamentară este aceeaşi de după alegerile din 2016. Patru grupuri parlamentare PNL, USR, PMP, şi UMDR şi-au asumat să transpună în acţiune parlamentară rezultatul votului. Sperăm că la vot vor veni şi alţi colegi.  De asemenea, au semnat şi patru colegi neafiliaţi din Parlament. Nu sunt suficiente voturi în momentul de faţă, dar jocul merge mai departe pentru că este un joc pentru România normală, românii de rând şi pentru transparenţă şi responsabilitate”, a spus Turcan.

Ea a subliniat că singura modalitate prin care votul dat la referendum se poate regăsi în decizie în Parlamentul României este uriaşa presiune publică pe cei care momentul de faţă sunt încă în PSD şi ALDE să se delimiteze de cei care au confiscat şi menţin în continuare confiscată puterea în cele două partide.

”Tot ce se întâmplă în ultimele zile sunt doar zbateri şi încercări modeste şi jenante de cosmetizare a vieţii politice din PSD şi ALDE. Modul de decizie politică rămâne acelaşi, comportamentul de fond al celor din conducerea PSD şi ALDE rămâne acelaşi. De aceea e foarte important ca oameni care în momentul de faţă sunt în PSD şi ALDE, colegi din Parlamentul României care sunt în grupul Pro România, colegi neafiliaţi aparţinând minorităţilor naţionale, să înţeleagă acest moment crucial pentru că acest demers politic parlamentar are în spate voturile românilor”, a afirmat deputatul PNL.

„Cu votul din 26 mai am reușit să ne spălăm fața în Europa”

Liderul USR Dan Barna a declarat că prin votul din 26 mai ”ne-am spălat faţa în Europa”, dar trebuie să facem acelaşi lucru şi în ţară.

”Cu votul din 26 mai am reuşit să ne spălăm faţa în Europa. În Europa lucrurile stau bine, europarlamentarii pe care îi avem acum acolo noi ca ţară sunt oameni pe care ne putem baza şi care ne pot face să fim mândri de ei. În România, însă trebuie continuată lupta pentru că în România nu am spălat deloc faţa. Avem aceeaşi majoritate, avem acelaşi Parlament care a adus România la marginea Europei şi moţiunea de astăzi, care arată o colaborarea consistentă a opoziţiei şi propune exact acest lucru, să deschidă calea pentru a putea să încercăm să ne însănătoşim şi acasă, în România. Avem 173 de semnături pe moţiunea de cenzură. Suntem în continuare optimişti că vom putea să obţinem mai multe voturi la votul moţiunii de săptămâna viitoare şi dinspre Pro România şi din spre ceilalţi parlamentari din arcul majorităţii, pentru că cifrele arată fără echivoc, că este nevoie de un număr de undeva la între 20 şi 30 de semnături din actuala majoritate pentru ca moţiunea aceasta să aibă o şansă să treacă. Însă era o datorie a opoziţiei şi este o datorie pe care o facem cu toată asumarea şi cu toată responsabilitatea pentru că ea are în spate exact mesajul votului din 26 mai, care spune că această guvernare trebuie să se oprească şi să plece de la conducerea României. Lucrurile sunt foarte clare, a existat după cum bine v-am spus o colaborare bună a opoziţiei, sunt patru partide care semnează moţiunea şi continuăm discuţiile până la momentul votului pentru a genera succesul ei”, a spus liderul USR.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
euro valuta bani pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net