A început protestul taximetriştilor din Piaţa Victoriei. Ce s-a întâmplat până acum şi ce transmite Uber

Ultima actualizare:

    Taximetriştii au venit în Piaţa Victoriei, fiind nemulţumiţi de Uberfoto: inquam
Taximetriştii au venit în Piaţa Victoriei, fiind nemulţumiţi de Uberfoto: inquam

Protestul taximatriştilor din Piaţa Victoriei a început cu un scandal. Mai multe maşini Uber au fost atacate cu ouă de către taximetrişti, intormează Realitatea.net. De asemnea, doi șoferi autorizați de serviciile de ride-sharing au fost scoși de jandarmi din mijlocul protestatarilor.

Incidentul ar fi pornit de la faptul că un şofer Uber s-ar fi inflitrat printre taximetrişti. Protestatarii au cerut apoi ajutorul jandarmilor pentru a-l scoate pe șofer din piață.

Prtotestul taximetriştilor a adus haos în traficul din centrul Capitalei. Şoferii sunt obligaţi să meargă pe rute ocolitoare şi în acest moment este foarte aglomerat. Printre cei nemulţumiţi de miting sunt chiar şi taximetrişti. Pe reţelele de socializare au apărut tot felul de postări legate de acest protest al taximetriştilor. „Maxim! Un taximetrist a refuzat să meargă la protestul colegilor săi din Piața Victoriei pentru că distanța e prea scurtă și se retrage! Dacă aveți drum prin centrul capitalei, la Piața Victoriei, o să vedeți galben în fața ochilor de la sutele de taxi-uri care s-au parcat în fața Guvernului în semn de protest împotriva companiilor de ride-sharing.Protestul organizat de transportatori în Piața Victoriei-la care au luat parte mii de persoane, majoritatea taximetriști  se va incheia la ora 15, iar restricțiile de circulație vor fi ridicate în Piața Victoriei. Un caz inedit, cunoscută fiind solidaritatea între taximetriști, a venit din partea unui coleg de breaslă care nu a dorit să audă de protest, mai ales că se ține la Piața Victoriei unde e mereu aglomerat și plus că distanța e prea scurtă și a motivat că el se retrage în Berceni și așteaptă o cursă în direcția aceea”, a scris un internaut pe Facebook.

Peste 1500 de taximetrişti s-au strâns miercuri în Piața Victoriei din București, în fața Guvernului, unde protestează faţă de intenţia executivului de a autoriza activitatea Uber și a altor servicii de ride sharing.

Poziţia Uber faţă de protestul taximetriştilor

Platforma de ridesharing Uber a anunţat, miercuri, referitor la protestul taximetriştilor din Piaţa Victoriei, că vrea să colaboreze cu industria de taxi din România, aşa cum procedează şi în alte ţări, în contextul în care mulţi şoferi de taxi folosesc deja această aplicaţie.

 Uber a transmis o poziţie privind protestul COTAR împotriva intenţiei Guvernului de a crea un cadru de reglementare şi pentru serviciile de ridesharing.

”Vrem să colaborăm cu industria de taxi aşa cum facem în alte ţări. De fapt, mulţi şoferi de taxi deja folosesc aplicaţia noastră. Însă nu vom fi niciodata de acord cu patronatele care se opun tehnologiei şi dreptului consumatorilor de a alege. Avem încredere că Guvernul va opta să nu limiteze serviciile de ridesharing ci să le reglementeze corect, în interesul a milioane de români care folosesc şi aceste aplicaţii şi vor să aibă în continuare mai multe opţiuni de transport”, au transmis reprezentanţii Uber România, potrivit News.ro.

Reprezentanţii COTAR şi ai FORT au organizat, în ultima perioadă, mai multe proteste în Bucureşti, acuzând platformele de ridesharing că nu ar funcţiona în legalitate.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net