A început să cultive castraveţi amari pentru mama diabetică. Ce proprietăţi are leguma ciudată

Ultima actualizare:

    Laurenţiu Mălăescu vinde castravetele cu 5 lei bucata şi kilogramul cu 30 de lei
Laurenţiu Mălăescu vinde castravetele cu 5 lei bucata şi kilogramul cu 30 de lei

Gorjeanul Laurenţiu Mălăescu din comuna Băleşti are o poveste de viaţă impresionantă. Rămas orfan de tată la 15 ani, a fost nevoit alături de mama sa şi de fratele mai mare să muncească în grădină sau să se ducă la câmp cu animalele. Din cauza grijilor, mama a făcut diabet, iar Laurenţiu s-a interesat peste tot cum o poate ajuta. Aşa a aflat de castraveţii amari, numiţi şi “insulina verde”.

În tot mai multe pieţe au apărut nişte dovlecei lungi şi creţi. Gospodinele se opresc mirate şi se întreabă ce fructe sau legume exotice or mai fi şi astea? Ei bine, sunt castraveţi. Şi nu orice fel de castraveţi, ci unii cu proprietăţi vindecătoare. E vorba despre castraveţii amari, buni pentru diabetici.

În Piaţa Mare din Târgu Jiu l-am întâlnit pe Laurenţiu Mălăescu şi ai lui “dinozauri”. Aşa le spune gorjeanul castraveţilor amari, care produc o adevărată insulină vegetală cu efecte benefice asupra diabetului şi a altor boli. Legumele le fac bine şi celor care au probleme cu bila şi pot fi consumaţi proaspeţi sau în funcţie de sfatul specialiştilor. Castravetele pentru diabetici conţine aproape la fel de mulţi aminoacizi ca şi insulina (17 din 18). De la plantă se folosesc atât fructul, cât şi lăstarii tineri şi frunzele – în salate, sau în supe. 

Castraveţii amari au nevoie doar de mult soare şi să fie udaţi o dată pe zi, de preferat seara, pentru ca apa să rămână cât mai mult timp în pământ. „Nu produc foarte multe fructe, eu am plantat 50 de fire. Mama suferă de un început de diabet şi pentru ea am început să cultiv aceşti castraveţi amari. Sunt foarte buni pentru sănătate, ea consumă în fiecare dimineaţă. Vând castravetele cu 5 lei bucata şi kilogramul cu 30 de lei. Seminţele le-am luat de la Buzău. Un castravete amar are cam 30 cm lungime!”, a declarat Laurenţiu Mălăescu, din Băleşti, pentru “Pagina Olteniei”.

Castraveţii se pot păstra în stare proaspătă 7-8 zile în frigider, se pot mura, sau se usucă şi se dau prin râşniţa de cafea, obţinându-se un praf pe care diabeticii îl consumă, un vârf de cuţit, înainte de masă.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net