Luni, 7 martie a început simularea pentru examenul de Bacalaureat 2016. Elevii claselor a XI-a și a XII-a vor susține prima probă, la Limba și literatura română. Elevii care aparțin minorităților naționale vor susține proba la Limba și literatura maternă pe 8 martie. Simularea a început la ora 9.


Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, de luni, 7 martie, începe simularea la examenul de Bacalaureat, relatează Agerpress. Prima probă desfășurată în cursul acestei zile este la Limba și literatura română. Elevii care aparțin minorităților naționale vor susține pe 8 martie proba la Limba și literatura maternă. Subiectele simulării BAC 2016 vor fi publicate pe edu.ro

Ministerul Educației a precizat că toate probele sunt scrise, urmând ca rezultatele să fie afișate pe 18 martie. Aceste simulări au un dublu obiectiv: familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen de Bacalaureat, dar și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

Caledarul simulării examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a:

7 martie: Limba și literature română – probă scrisă

8 martie: Limba și literature maternă – probă scrisă

9 martie: Proba obligatory a profilului – probă scrisă

10 martie: Proba la alegere a profilului și specializării (doar pentru elevii clasei a XII-a) – probă scrisă

 
 
Loading...