A început vaccinarea anti Covid la Vama Nădlac II și aeroportul Henri Coandă

Ultima actualizare:

    Românii care intră în țară pe la Nădlac se pot vaccina cu serul Johnson&Johnson
Românii care intră în țară pe la Nădlac se pot vaccina cu serul Johnson&Johnson

Vaccinarea anti Covid continuă cu deschiderea a încă două centre de imunizare, unul la Vama Nădlac și celălalt pe aeroportul Henri Coandă din București. În timp ce la Vama Nădlac II se pot vaccina toți românii care nu o pot face din diverse motive în țările în care s-au stabilit, la Otopeni se poate imuniza oricine, chiar și străinii cu rezidență în România.

Toate persoanele care intră în țară venind de pe Autostradă se pot imuniza anti Covid odată cu pătrunderea pe teritoriul României, la punctul de frontieră Nădlac II, cu serul produs de compania Johnson.

Autoritățile au anunțat că startul a fost dat la ora 10.00, iar centrul de vaccinare este amplasat pe sensul de intrare în țară, în partea dreaptă, la aproximativ 50 de metri de punctul vamal, scrie Mediafax. 

Vaccinarea anti Covid la Vama Nădlac II, cu serul Johnson&Johnson

„Activitatea de vaccinare în Vama Nădlac II (autostradă) va începe miercuri, 2 iunie, la ora 10. Va fi administrat vaccinul produs de compania Johnson & Johnson, pentru care nu este necesar rapelul, administrându-se o singură doză pentru imunizarea completă. Centrul de vaccinare este amplasat pe sensul de intrare în țară, în partea dreaptă, la aproximativ 50 de metri de punctul vamal”, precizează Prefectura Arad.

Centrul de vaccinare este format din două containere dotate cu aparate de aer condiționat, iar cei care doresc să se vaccineze sunt mai ales românii stabiliți în Austria și sudul Germaniei, scrie Timiș Online.


    Campania de vaccinare anti Covid continuă și în cel mai mare aeroport din România
Campania de vaccinare anti Covid continuă și în cel mai mare aeroport din România

Centru de vaccinare non stop și pe Otopeni 

Tot miercuri, 2 iunie, s-a deschis un centru de vaccinare non stop la Aeroportul Internațional Henri Coandă din București. Cabinetul de vaccinare este amplasat în zona publică a aeroportului, între aerogara de plecări și cea de sosiri, și dispune de toate dotările și facilitățile necesare aferente fiecărui punct din circuitul special creat în acest scop: zona de recepție, triaj medical, zona de administrare a vaccinului, zona de supraveghere post-vaccinare.

Pentru vaccinare este folosit serul Janssen produs de Johnson & Johnson, administrarea vaccinului făcându-se în doză unică. Persoanele vaccinate primesc pe loc dovada imunizării.


    La Otopeni, centrul de vaccinare este deschis non stop
La Otopeni, centrul de vaccinare este deschis non stop

Cine se poate vaccina la aeroport 

„Deschiderea acestui cabinet de vaccinare în aeroport reprezintă o facilitate pe care o punem la dispoziția tuturor celor care doresc să se imunizeze împotriva acestui virus. Ne alăturăm, astfel, campaniei naționale de vaccinare și susținem toate demersurile menite să stopeze această pandemie ale cărei efecte în transportul aerian au fost dramatice. Vaccinarea permite deja fiecăruia dintre noi să călătorească din nou în siguranță. Salariați ai CNAB vor lucra non-stop pentru îndeplinirea acestui obiectiv.” – a declarat Cosmin Cătălin Peșteșan, Directorul General al Companiei Naționale Aeroporturi București.

În cadrul Cabinetului de Vaccinare se pot imuniza pesoanele adulte cu cetățenie română, precum și cetățenii străini cu rezidență în România.

CITEȘTE ȘI: Vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson va fi folosit de medicii de familie și în centrele mobile

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net