Inconștiență. O femeie este în stare gravă la ATI după ce s-a tratat singură de COVID cu antibiotic. De ce se temea cel mai tare

Ultima actualizare:

    Un pacient Covid în stare gravă a venit cu mașina până în curtea spitalului și a fost dus direct la ATIFOTO: Unsplash.com
Un pacient Covid în stare gravă a venit cu mașina până în curtea spitalului și a fost dus direct la ATIFOTO: Unsplash.com

Deși antibioticul nu este indicat în tratamentul COVID-19, o femeie de 55 de ani din Iași a ales să ia acest medicament fără să întrebe niciun medic, după ce au început să apară simptomele infecției. Îi era frică să nu ajungă la spital.

Terapia adoptată de ea nu numai că nu a ajutat-o însă acum este în stare gravă la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Sfânta Parascheva, cu plămânii afectați în proporție de 90%. “I-am făcut testul rapid şi a ieşit pozitiv, pacienta nefiind vaccinată. A mărturisit medicilor că s-a tratat singură cu antibiotic acasă, timp de o săptămână, de teama că oxigenul din spital ar fi omorât-o”, a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD, pentru Ziarul de Iași.

La Iaşi s-au depistat 15 noi cazuri de infecţie cu SARS COV 2, în ultimele 24 de ore. În plus, secţia ATI COVID de la Spitalul e Boli Infecţioase este ocupată 100%, opt paturi din opt, toţi bolnavi aflaţi în stare foarte gravă.

“Sunt internaţi 38 de pacienţi COVID-19, dintre care 8 necesită îngrijiri de Terapie Intensivă. Dintre pacienţii infectaţi, toţi cei din ATI au fost confirmaţi cu infecţie cu tulpina Delta, iar în cazul pacienţilor internaţi pe sector, tulpina Delta este prezentă într-o proporţie covârşitoare. Revin cu îndemnul ferm, dublat de responsabilitate ştiinţifică şi medicală, adresat populaţiei, de a se vaccina pentru că vaccinul este singura armă pe care o avem împotriva pandemiei, dar şi de a respecta măsurile de prevenţie. Una dintre cele mai importante este purtarea măştii, în spaţii închise, dar şi exterioare, deziderat care a dus la stoparea răspândirii nu numai a COVID-19, ci şi a altor patologii din sfera insfecţioasă", a subliniat Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva.

Din cauză că întreaga capacitate a secţiei ATI de la Infecţioase a fost depăşită, cei cu forme grave de boală au început să fie internaţi la spitalele suport. Medicii atrag atenţia asupra faptului că există persoane care, deşi prezintă simptome clare ale bolii, preferă să se trateze acasă, fără a consulta nici măcar medicul de familie şi care ajung mai târziu în formă gravă la spital.

Conform DSP, pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în unităţile sanitare sunt puse la dispoziţie 163 de paturi, dintre care 97 de paturi pentru bolnavii confirmaţi pozitiv cu COVID-19 (CF Paşcani – 22 de paturi, CF Iasi – 15 paturi, Spitalul Orăşenesc Hârlău – 12 paturi, Spitalul de Pneumologie – 28 de paturi, Spitalul de Boli Infecţioase – 20 de paturi) şi 67 de paturi în zonele roşii destinate pacienţilor cu alte patologii şi confirmaţi pozitiv cu COVID-19.

Citește și:Cum funcționează tratamentul pentru Covid-19. Ce greșeli fac pacienții care se tratează acasă

Colchicina, tratament împotriva Covid-19 în Grecia

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net