Incredibil! Anul acesta nu vom circula pe nici o bucată nouă de autostradă

Ultima actualizare:

    Tronsonul 3 al autostrăzii Sebeș-Turda este gata de anul trecut, dar nu poate fi recepționat
Tronsonul 3 al autostrăzii Sebeș-Turda este gata de anul trecut, dar nu poate fi recepționat

Anul trecut s-au dat în folosință 15,4 km de autostradă. Extrem de puțin! Însă la finele lui 2018, nu ne vom putea bucura nici măcar de atât. Deși vor fi gata în jur de 100 km, nu se va deschide niciunul.

Trăim în țara lui Papură Vodă. Asta este clar, atâta timp cât oameni importanți din cadrul Ministerului Transporturilor spun, senini, că anul acesta vor fi inaugurați 0 km de autostradă. Există și explicații: ”Vor fi terminați 100 km de autostradă, dar nu vom circula pe niciunul. S-a schimbat modalitatea de recepție, așa că nu se circulă până când nu este totul terminat și nu sunt îndeplinite toate criteriile UE. Spre exemplu, pe o autostradă trebuie să existe un garaj pentru utilajele de deszăpezire. Dacă nu este construit, nu putem recepționa lucrarea”, ne-au precizat surse oficiale.

La Sebeș-Turda întârzie recepția

O astfel de problemă există pe Lotul 3 al Autostrăzii10 Sebeș - Turda, care este  finalizat, dar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu se grăbește să-l recepționeze.

”Atunci când toate condițiile în ceea ce privește recepția unei autostrăzi sunt îndeplinite, să fiți convinși că suntem primii care ne vom prezenta și vom recepționa. Antreprenorul ne-a anunțat acum o săptămână că a finalizat lucrările și ne vom prezenta în termenul stabilit de legislație, iar comisia va stabili dacă sunt îndeplinite condițiile în ceea ce privește recepția acestei autostrăzi. Un termen optimist, dacă lucrurile sunt în regulă, noi am făcut unele inspecții și sunt unele chestiuni de clarificat, ar fi prima săptămână din luna ianaurie. Asta dacă lucrurile sunt clarificate pe comisia de recepție și Inspectoratul de stat în construcție, care are un drept de veto în ceea ce privește aceste lucrări, își va da acceptul. Dacă Inspectoratul spune nu, atunci nu se recepționează”, a declarat Ștefan Ioniță, directorul CNAIR, citat de stiridecluj.ro.

Suntem în luna martie, dar tronsonul nu a fost deschis.

În plus, reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură spun că ”CNAIR caută nod în papură constructorului și se ascunde după legislație interpretând strâmb Regulamentul de Recepție”.

Ce tronsoane ar trebui să fie gata

Pe lângă lotul 3 din A10, vor fi gata lotul 4 al Autostrăzii Sebeş - Turda (16,3 km), bucățile din A3 Gilău şi Nădăşelu (8,7 km) și intrarea în Capitală a Autostrăzii Bucureşti – Ploieşti (6,5 km), alte două loturi din Autostrada A3, Ungheni-Ogra (10,1 km) și Ogra-Iernut (3,6 km).

De asemenea, ar putea fi terminați 4,03 km din lotul 2 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva, dar și lotul 4 al Autostrăzii Lugoj - Deva (22 km).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net