Se apropie Crăciunul și chiar dacă suntem în pandemie românul nu renunță la porc. Și nici la tradiția de-al sacrifica. Doi piteșteni au fost amendați de polișia locală dă ce au fost reclamați că animalul în fața blocului.


Au cumpărat porc în viu și s-au apucat să-l taie, așa cum zice tradiția. Dar nu într-un spațiu special amenajat sau într-o curte, ci în fața blocului, printre mașini. Mai exact, în parcare. 

Incredibil! Au tăiat porcul în parcarea blocului. Ce amendă au luat de la poliția locală

S-a întâmplat ieri, 15 decembrie, în cartierul Războieni, din Pitești, potrivit ziarulargesul.ro.

Doi bărbați, înarmați cu cuțite, plastice și cu o butelie, tocmai se pregăteau să pârlească porcul întins pe asfalt când un echipaj de la poliția locală a venit peste ei.

porc-taiat-in-fata-blocului.jpeg

Vecinii au făcut poze de la balcon și au chemat Poliția
Vecinii au făcut poze de la balcon și au chemat Poliția

Deranjați de guițatul animalului și de mirosul care a urmat de la pârlit, vecinii i-au reclamat. Conforma aceleiași surse, cei doi bărbați au fost amendați cu 200 de lei și nu au mai apucat să-și ducă treaba la bun sfârșit.   

Reguli pentru tăierea porcului de Ignat

Legislaţia privind protecţia animalelor în timpul sacrificării stabileşte condiţiile de sacrificare a animalelor (inclusiv a porcinelor) numai în abatoare autorizate, cu respectarea normelor specifice pe timpul efectuării acestei operaţiuni.   

Actul normativ prevede că autoritatea veterinară poate acorda derogare pentru sacrificarea unor specii de animale (porcine, ovine, caprine) în afara abatoarelor de către proprietarii de animale, dar numai pentru consumul propriu, în gospodărie, cu recomandarea ca animalele respective să fie asomate în prealabil, adică să fie ferite de suferinţă sau durere în timpul contenţionării (prinderii) şi a înjungherii. 

Asomarea se face cu un pistol cu glonţ captiv și este un procedeu care provoacă pierderea simţurilor până în momentul înjungherii.

Asomarea se face, obligatoriu, în abatoarele autorizate şi se practică la cerere şi în gospodăriile individuale cu animale, pentru că UE ne obligă să avem grijă ca animalul să nu fie stresat şi să sufere în timpul înjunghierii.

Asomarea nu afectează tăierea tradiţională a porcului de Crăciun, deoarece după urmează înjunghierea.

 

Citește și: 

Pesta porcină. Sacrificarea porcilor de Crăciun se va face după reguli stricte. Ce zice ANSVSA

Anunț important de la producători. Carnea de porc se ieftinește cu 30% de Crăciun

 

 

 
 
Loading...