Incredibil! Iohannis, Orban, Arafat, Voiculescu și Rafila, dați în judecată de primul român condamnat pentru terorism

Ultima actualizare:

    Dragoș Ciupercescu l-a dat în judecată pe klaus iohannisFOTO: colaj internet
Dragoș Ciupercescu l-a dat în judecată pe klaus iohannisFOTO: colaj internet

Președintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Vlad Voiculescu, Alexandru Rafila și Nelu Tătaru au fost dați în judecată de primul român condamnat pentru terorism, Dragoș Ciupercescu. Bărbatul susține că ar fi fost nedreptățit de măsurile restrictive ale pandemiei.

Dosarul a fost înregistrat miercuri, 20 mai, la Secţia a-V-a Civilă a Tribunalului București. Nu sunt însă date despre vreun termen în această cauză.

Astfel, pe portalul instantelor de judecata, in dosarul cu numărul 11768/3/2021, Dragos Ciupercescu i-a chemat în instanță pe Klaus Iohannis, preşedintele României, Ludovic Orban, preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii şi Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii. Acţiunea vine în contextul în care bărbatul ar fi fost nedreptățit de măsurile restrictive din pandemie și consideră că ei sunt răspunzătorii direcți pentru restricțiile impuse.


    Ciupercescu l-a dat in judecata pe Klaus IohannisFOTO: Portaljust.ro
Ciupercescu l-a dat in judecata pe Klaus IohannisFOTO: Portaljust.ro

Cine este Dragoș Ciupercescu, primul român condamnat pentru terorism

În urma cu 18 ani, Dragoș Ciupercescu, primul român condamnat pentru terorism, a încercat să ucidă copii aruncând cu o grenadă în curtea Liceului "Jean Monnet", una dintre cele mai cunoscute școli din București. Dispozitivul a detonat pe trotuar și a rănit cinci elevi. A fost arestat și condamnat, dar de aproape trei ani este liber.

Atacul a avut loc pe 6 noiembrie 2002.  Ciupercescu ar fi vrut să se razbune pe Adrian Nastase, pe atunci premier, pentru ca nu il primise în audiență.

A fost eliberat condiționat în 2016. Atunci a făcut o plangere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru condiții improprii de detenție.

După un timp a plecat din România. Acum se pare că s-a întors și s-a hotărât să se răzbune pe autorități.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net