Indemnizaţiile sportivilor şi antrenorilor de lot olimpic, majorate cu sume între 600 şi 1.000 lei

Ultima actualizare:

    Sportivii din lotul olimpic și antrenorii lor vor primi mai mulți bani
Sportivii din lotul olimpic și antrenorii lor vor primi mai mulți bani

Le merită din plin pentru că ne fac mândri că suntem români. Urcă pe podium și vin acasă cu medalii strălucitoare. Sportivii din lotul olimpic și antrenorii lor vor primi indemnizații majorate, a decis Guvernul.

Indemnizațiile pentru sportivii de lot olimpic vor crește cu până la 1.000 lei/ lună, iar nivelul indemnizațiilor pentru antrenorii care le asigură acestora pregătirea va fi majorat cu până la 600 lei/ lună, în timp ce valoarea primelor pentru ambele categorii va fi de până la 1.500 lei, transmite Mediafax.

Guvernul a actualizat, miercuri, prin hotărâre, cadrul normativ al măsurilor financiare din domeniul sportului de înaltă performanță, majorând prima și indemnizațiile de lot olimpic pentru sportivi și antrenori.

Aceste indemnizații se acordă pe perioada acțiunilor de pregătire sportivă și a competițiilor, la propunerea federațiilor sportive naționale de specialitate.

De asemenea, hotărârea de guvern prevede că membrii comisiilor și colectivelor tehnice multidisciplinare din cadrul COSR și Ministerului Tineretului și Sportului care au contribuit la obținerea unor performanțe la Jocurile Olimpice, Jocurile Olimpice de Tineret, Jocurile Europei, Festivalul Olimpic al Tineretului European, Jocurile Francofoniei, pot fi premiați cu premii individuale de până la 15.000 lei.

Suma premiilor alocate membrilor comisiilor tehnice nu va putea depăși însă 25% din valoarea totală a premiilor acordate pentru un eveniment, potrivit Mediafax.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net